‘Mag het ergens over gaan’-zorgspecials

Geannuleerd

Themamiddagen over de Zorg

Als gemeenteraadslid met het sociaal domein in de portefeuille is Ziggy Klazes met enige regelmaat getuige van de lokale gevolgen van de besluiten van het Rijk. Soms lijkt het alsof de gemeente slechts reactief kan zijn.
Maar is dit ook zo? Laten de gemeenten geen kansen liggen om de uitgangspunten van de decentralisaties, de korte lijnen, zorg dichtbij en preventie, beter uit te voeren naar eigen inzicht? Wat zijn de marges die geboden worden?

In vijf gesprekken met per thema twee deskundigen, op vijf zondagmiddagen, proberen we een antwoord te vinden op de vraag :

Wat kunnen en moeten wij lokaal doen om de uitgangspunten van de decentralisaties zo goed mogelijk uit te kunnen voeren?’

Gasten
4 oktober: Reinier van Zutphen Nationale Ombudsman
11 oktober: Ben Koenen, Jos van der Lans Sociale wijkteams
25 oktober: Rutger Hageraats, Femke Kaulingfreks Sociale basis
1 november: Ard Sprinkhuizen, Lilian Linders Jeugd
8 november:
Alie Weerman, Jim van Os GGZ

 

Het publiek, beleidsmedewerkers, zorgverleners, ervaringsdeskundigen en verder iedereen die op één of andere wijze betrokken is bij het onderwerp, wordt uitgenodigd om constructief mee te denken en input te leveren.

De schrijver Nart Wielaart zal elke aflevering afsluiten met een ter plekke geschreven column. De interviews worden gepubliceerd als podcast.

Tijd: 15.00 uur – 17.00 uur

Kosten: Gratis

Leeftijd: nvt

Reserveren: Klik hier .