Museum Haarlem zoekt een Medewerker Vriendenwerving

Museum Haarlem is hét stadsmuseum van Haarlem en Zuid-Kennemerland. Het museum vertelt het verhaal van de recente en de oude geschiedenis van de stad en zijn omgeving. De organisatie bestaat uit een bestuur, directeur, hoofd museale zaken en circa 100 vrijwilligers. De vrijwilligers werken veelal als gastvrouw of gastheer en zijn actief als lid van diverse werkgroepen.

Wie zoeken wij ?

Een vrijwilliger met een WO- of HBO-opleiding, representatief, met goede contactuele eigenschappen, die overtuigende wervingsteksten kan schrijven en goed kan organiseren.

Wat ga je doen?

  • Bedenken en (laten) uitvoeren van campagnes (samen met de werkgroep PR) om nieuwe vrienden te werven, zowel onder particulieren als bij verenigingen en bedrijven in de stad.
  • Actief onderhouden van contacten met onze bestaande Vrienden; je organiseert bijeenkomsten en zorgt ervoor dat de Vrienden worden uitgenodigd bij openingen, lezingen en andere evenementen.
  • Benaderen van de groep bestaande Vrienden met informatie over de mogelijkheid om hun Vriendschap op te waarderen naar een hogere categorie, en daarbij te adviseren over de belastingvoordelen.

Wat bieden wij ?

Een uitdagende functie met veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Je wordt opgenomen in een enthousiaste groep collega’s die zich inzet om het museum professioneel en gastvrij te houden. Uren in overleg.

Geïnteresseerd?

Stuur uw cv en korte motivatie via email naar onze vrijwilligerscoördinator.