Baliemedewerker Museum Haarlem

Organisatie:

In één van de mooiste straatjes van Haarlem ligt Museum Haarlem. We zijn een snelgroeiend museum dat steeds in ontwikkeling is.
Meerdere keren per jaar worden er nieuwe tentoonstellingen gepresenteerd met bijzondere thema’s uit de geschiedenis en het heden van Haarlem en de regio Zuid-Kennemerland. Daarnaast worden er publieksactiviteiten ondernomen. Het museum wordt mogelijk gemaakt dankzij 90 vrijwilligers en 2 betaalde krachten. Het werk binnen het museum biedt veel ruimte voor eigen initiatief, inbreng en creativiteit. De vrijwilligers vormen een enthousiaste groep collega’s die zich inzet om het museum professioneel en gastvrij te houden.

Buurt:

Haarlem Centrum

Werkzaamheden:

Ontvangt, samen met collega’s, bezoekers van het museum. U maakt deze wegwijs in het museum.
Bedient de kassa en kent de procedures rondom toegangsbewijzen.
Verkoopt artikelen uit de museumwinkel.
Serveert consumpties die in het museumcafé worden aangeboden.
Houdt toezicht in het museum, zorgt dat het museum een propere indruk maakt. Neemt initiatief bij tekortkomingen.

Wat bieden wij ?

Werken in een enthousiaste groep collega’s die zich inzetten voor een professioneel en gastvrij museum. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en er is, naast de baliediensten, voldoende ruimte om deel uit te maken van een van de vele werkgroepen op educatief, promotioneel en technisch vlak.

Functie-eisen:

U bent een enthousiaste, klantgerichte gastvrouw of –heer, die zelfstandig en proactief kan werken, met een hoge mate van flexibiliteit. U heeft affiniteit met de inhoud van het museum, geïnteresseerd in de geschiedenis van Haarlem. U bent bereid zich te verdiepen in de verschillende exposities zodat u daar bezoekers over kunt informeren. De maximumleeftijd voor deze functie is 75 jaar.

Werktijden:

U bent minimaal één dagdeel per week beschikbaar op werkdagen en bij voorkeur één dagdeel per zes weken in het weekeinde. Het rooster wordt samengesteld door de roostercoördinator.

Aannameprocedure:

Kennismakingsgesprek.

Onkostenvergoeding:

Geen.

Scholing/Begeleiding:

U wordt gedurende een aantal dagen ingewerkt.

Geïnteresseerd?

Stuur uw cv en korte motivatie via email naar onze vrijwilligerscoördinator.