Verwey Museum Haarlem opent

Sinds vrijdagavond 23 september gaat Museum Haarlem verder onder de nieuwe naam: Verwey Museum Haarlem. Samen met meer dan honderdvijftig genodigden onthulden we om 18.00 uur, voor de deur van het Groot Heiligland 47, de nieuwe naam van het museum.  

Verwey Museum Haarlem blijft het stadsmuseum dat historie en kunst verbindt met de Haarlemmers. Na een ingrijpende reconstructie opende Verwey Museum Haarlem vrijdagavond met twee gloednieuwe exposities: Dicht bij Mari Andriessen (tot en met 20 maart 2023) en De stille liefde van Kees Verwey (tot en met 13 februari 2023). Behalve de tentoonstellingen over Mari Andriessen en Kees Verwey exposeren ook leerlingen van het Coornhert Lyceum met linoleumsneden geïnspireerd op de gravures van Dirk Volckertsz Coornhert en presenteert schilder Erik Mattijssen zijn stillevens.

Het museum is een intensieve samenwerking aangegaan met de Stichting Kees Verwey wat geleid heeft tot de nieuwe naam. Ook heeft de stichting geholpen met de totstandkoming van de expositie van de kunstschilder Kees Verwey en de herinrichting van het museum. Wim van Krimpen, voormalig directeur van onder andere de Kunsthal Rotterdam is als bestuurslid van de Stichting Kees Verwey actief betrokken en aanjager van het partnership en de nieuwe naam.

Verwey Museum Haarlem vertelt de oude en meest actuele (kunst)geschiedenis van de stad en omgeving. “Met Verwey en Andriessen als aanjagers kan het publiek naast deze Haarlemse kunstenaars ook de geschiedenis van Haarlem beter leren kennen. Dankzij de intensieve samenwerking met de Stichting Kees Verwey is het museum in staat zijn tentoonstellingen en activiteiten te optimaliseren en uit te breiden” aldus Laura van der Wijden, directeur Verwey Museum Haarlem.

Van links naar rechts: tentoonstellingsmakers van Dicht bij Mari Andriessen Monique van Royen en Antoinette Andriessen, kleindochter van Mari Andriessen, Laura van der Wijden – directeur Verwey Museum Haarlem, Diana van Loenen – Wethouder van Cultuur van de Gemeente Haarlem en Wim van Krimpen – bestuurslid Stichting Kees Verwey (o.a. voormalig directeur Kunsthal Rotterdam, Fries Museum in Leeuwarden en Kunstmuseum Den Haag).

 

 

Share This