Typisch Verwey

20 september 2014 – 6 april 2015

Verhalen achter het werk van meester-schilder Kees Verwey.

Op 20 september opent in het Historisch Museum Haarlem een unieke najaarstentoonstelling over meester-schilder Kees Verwey. Toen hij in 1995 op hoge leeftijd overleed, deden talrijke anekdotes over hem de ronde. De tentoonstelling Typisch Verwey – Verhalen achter zijn werk, samengesteld uit nauwelijks bekende werken en documenten van particulieren en de Stichting Kees Verwey, levert nieuwe inzichten en verschaft duidelijkheid over de nu al legendarische kunstenaar. Wie echt wil weten hoe Kees Verwey in elkaar stak en of de anekdotes kloppen, krijgt nu de kans.

De tentoonstelling toont zelden, of zelfs nooit eerder, geëxposeerde werken. De meer dan twintig opmerkelijke verhalen achter de schilderijen, opgeschreven door Dirk van Ginkel, staan met afbeeldingen en foto’s in het rijk geïllustreerde boek Typisch Verwey, dat liefhebbers van de schilderkunst en Kees Verwey in het bijzonder, niet mogen missen.

Typisch Verwey – Verhalen achter zijn werk is ingericht door gastcurator Maarten Bertheux en loopt van 20 september 2014 t/m 6 april 2015.

Share This