Stappen in de stad

Voor kinderen van 10 tot 14 jaar

Stappen in Haarlem

Het project ‘Stappen in de Stad’ laat leerlingen in de leeftijd van ca. 10 tot 14 jaar via een app kennismaken met de geschiedenis en het erfgoed van Haarlem. In groepjes van drie gaan zij met een smartphone de stad in om te ontdekken of een aantal bekende Haarlemse verhalen wel waar gebeurd zijn.

De kinderen zoeken antwoord op de volgende vragen. Bestaan die onderaardse gangen in Haarlem echt? Hebben de Haarlemse kruisvaarders Damiate bevrijd door de ketting voor de haven door te zagen? En heeft Laurens Janszoon Coster nu wel of niet de boekdrukkunst uitgevonden?

Het doel van dit project is kinderen kennis te laten maken met hun eigen woonomgeving en ze bewust te maken dat je niet alles zomaar kan geloven. Stappen in de Stad is een project van Museum Haarlem in samenwerking met ErfgoedEducatie Haarlem. De lancering van het project was op donderdag 31 januari 2013.

Klik hier voor de teaser: Geïnteresseerd? Ga dan naar de website van Stappen in de Stad.

Stappen in de Stad is ook leuk als verjaardagspartijtje

Vier je verjaardag met een spannende wandeling door de stad, en ontrafel drie Haarlemse verhalen. Zijn er echt onderaardse gangen in de stad? Hebben de Haarlemse kruisvaarders Damiate werkelijk bevrijd? En heeft Laurens Jansz. Coster de boekdrukkunst inderdaad uitgevonden? Ontdek zelf wat er eigenlijk waar is van deze legenden! Gebruik je eigen smartphone en download de app van de Stichting Erfgoed Haarlem.

Ga naar www.stappenindestad.nl/site/App-bestellen voor meer informatie.

Als je tussen de 10 en 13 jaar bent, kun je het programma doen met maximaal 15 vriendjes en vriendinnetjes. Wel heb je er vier of vijf smartphones bij nodig om de opdrachten en vragen goed te kunnen bekijken. Kies uit de drie verschillende wandelingen er één die je samen gaat doen. De kosten van de app zijn € 75,-, te betalen aan de Stichting Erfgoed Haarlem. Het partijtje is op alle dagen van de week te doen, behalve maandag (want dan zijn niet alle musea open).

Klik hier om te stemmen op de “Stappen in de Stad” app en maak kans op de Geschiedenis Online Prijs

Klik hier voor de teaser:  Geïnteresseerd? Ga dan naar de website van Stappen in de Stad.

Share This