Nationale Museumweek 2019

8 t/m 14 apr 2019

Ruim 400 musea zetten hun unieke collecties, ons culturele kapitaal, volop in de schijnwerpers. Ontdek samen #OnsEchteGoud tijdens de Nationale Museumweek 2019. Van maandag 8 t/m zondag 14 april.

Sinds 1696 maakt en verkoopt familiebedrijf C. de Koning Tilly zijn beroemde Haarlemmerolie. Schoolmeester Claes Tilly ontwikkelde de olie, die ‘heilzaam is bij de genezing van wonden, die desinfecterend werkt en een goede werking heeft op nieren en urinewegen’. Al meer dan 300 jaar wordt het over de hele wereld gebruikt, door mensen die overtuigd zijn van de genezende en zuiverende werking. Het recept blijft een zorgvuldig bewaard familiegeheim.

In de Nationale Museumweek doen wij mee met de Goudeerlijke Leugen. Je kunt een speciale museumtour bijwonen. Op zaterdag 13 april om 12.00 uur en 14.00 uur en op zondag 14 april om 13.00 uur en 15.00 uur.

Tijdens de tour worden er over 6 onderwerpen of voorwerpen twee verhalen verteld, waarvan er één niet waar is. De juiste antwoorden worden beloond met een gouden muntje, dat kan worden ingewisseld in het Gasthuis voor een goudblond plakje cake.

Volwassen deelnemers kunnen zich inschrijven. Er is per tour plek voor 20 volwassenen, kinderen kunnen gewoon meelopen.

Op 13 april is het museum ook onderdeel van de Zonta Walk.

Share This