Museum Haarlem nu ook virtueel

Ook na sluitingstijd genieten van de geschiedenis in 3D

Om de diverse wisseltentoonstellingen en onze vaste presentatie Allemaal Haarlemmers – over 1000 jaar geschiedenis van de stad – tijdens alle covid-maatregelen zoveel mogelijk onder de aandacht van ons publiek te brengen, is Museum Haarlem vanaf nu virtueel.

Sinds de coronamaatregelen in maart 2020 werden afgekondigd, is het bezoek nog niet terug op het aantal bezoekers dat we voor corona mochten ontvangen. De maandenlange sluiting in 2020 en 2021, de onduidelijkheid over wanneer een bezoek gepland kan worden en twijfels over de veiligheid van een bezoek aan musea, hebben tot gevolg dat het publiek aangeeft het museumbezoek uit te stellen of te annuleren. Gelijktijdig is het publiek onverminderd geïnteresseerd in het aanbod.

Om het publiek toch kennis te laten maken met de rijke Haarlemse historie, worden de vaste en wisselende exposities van het museum nu virtueel aangeboden. Zo kunnen onze bezoekers ook bij ons terecht na sluitingstijd. Het aanbod zal inspirerend én leerzaam te zijn. Voor scholen zijn de tentoonstellingen in 3D uitgewerkt. Met een VR-bril kunnen zij vanuit de klas het museum bezoek en zo genieten van hun eigen omgevingsgeschiedenis en sluiten de virtuele tours aan op de leerlijnen van het primair en voortgezet onderwijs. Met VR brillen kunnen reguliere bezoekers straks uitkijken naar een belevingsvolle ervaring die aanvullend is op een fysiek bezoek.

De tentoonstellingen is als een virtual realitytour vastgelegd. In 3-lagen* is de VR-tour opgebouwd. De eerste laag volgt in hoge resolutie 360⁰-fotografie de customer journey door het museum. Naast Allemaal Haarlemmers is de – al beëindigde – tentoonstelling Studio Spaarnestad, strips met een loonstrookje nog te bewonderen en volgt binnenkort 200 jaar Kunst in Haarlem, de jubileumtentoonstelling van KZOD.

 Klik hier om het museum virtueel te bezoeken

Dit project wordt mogelijk gemaakt door het Kickstart Cultuurfonds.

Share This