Het oorlogsdagboek van Lizzy Krelage

24 april – 31 mei 2015

Vanaf vandaag is in Museum Haarlem een kleine expositie te zien naar aanleiding van de publicatie van het boek Lizzy, 126 dagen tulpentaart en appelschilletjes thee. Het boek is gebaseerd op het oorlogsdagboek van Lizzy Krelage en beschrijft de laatste vijf maanden van de Tweede Wereldoorlog.

Elisabeth Krelage-Keppel Hesselink, Lizzy, is de vrouw van de wereldberoemde Haarlemse bloembollenteler Ernst Krelage. Haar originele dagboek uit 1945 is nu te zien in het museum, naast de tekeningen die Eric Coolen maakte voor het boek. Ook worden drie bijzondere familieportretten voor het eerst weer herenigd: die van Ernst en Lizzy Krelage uit de collectie van het Frans Hals Museum en van hun dochter Tineke dat nog familiebezit is.