6 x 40

14 jul t/m 25 jan 2019

Kunstenaarscollectief Wildebeest exposeert in Historisch Museum

Voor deze tentoonstelling hadden de zes kunstenaars ieder 40 kleine schilderdoekjes en de volledige creatieve vrijheid ter beschikking. Vrijheid in vorm, uitvoering en onderwerpkeuze. Het resultaat is verrassend en veelzijdig; het is een combinatie van film, fotografie, schilder- en sieraadkunst.

De expositie wordt op 6 februari 2015 ’s middags geopend door de bekende Haarlemse kunstenaar Paul van der Steen. Na de opening is de expositie gratis toegankelijk. Het museum is zeven dagen per week geopend. De kunstwerken zijn te koop, waarbij een deel van de opbrengst het museum ten goede komt. De expositie is te zien tot en met 15 februari.

Wildebeest bestaat uit zes beeldend kunstenaars, die allen zijn afgestudeerd aan de Kunstacademie Haarlem: Judith Albers, Angeline Donk, Saskia Sipkema, Jolanda Spanjaard, Frans Strunk en Wendy Tjalma. De naam Wildebeest symboliseert de veelzijdigheid, oorspronkelijkheid en diversiteit van de leden. Het collectief stelt zich onder meer tot doel opzienbarende kunstinitiatieven te ontplooien, zoals deze expositie in het Gasthuis.

Share This