Haarlem, 10 september 2018

Openlucht Museum Haarlem daverend succes

Museum Haarlem nam afgelopen zondag de Grote Markt over! Het pop-up openluchtmuseum was een daverend succes. Enkele duizenden belangstellenden bekeken de voor deze gelegenheid verzamelde collectiestukken die de buitenlucht konden verdragen. Met het openluchtmuseum kreeg het publiek een goed beeld van de plannen voor de nieuwe vaste expositie Allemaal Haarlemmers die begin volgend jaar geopend zal worden.

Pop-up museum
Museum Haarlem pakte uit met een uniek concept dat aansloeg. Midden op de Grote Markt werd de geschiedenis van de gebouwen aan dit prachtige plein verteld. Aan de hand van de stadsrechten, een oude kookpot van de eerste bewoners op ’t Sand, een zwaard van de beul, de Damiaatjes, en diverse schilderijen op doek van bekende Haarlemse schilders konden bezoekers zich even in de geschiedenis wanen.

Verbinding en verbeelding
‘’Met dit pop-up museum willen we laten zien dat als de geschiedenis laagdrempelig wordt aangeboden deze toegankelijk is voor iedereen. Het was gelijk een mooie manier om aandacht te vragen voor onze nieuwe expositie waarin het publiek zelf geschiedenis kan worden. Daarin zijn we vandaag fantastisch geslaagd,’’ aldus directeur Laura van der Wijden.

Nieuwe expositie
Binnenkort opent Museum Haarlem een nieuwe vaste expositie Allemaal Haarlemmers. De expositie bestaat uit een overzicht van 1000 jaar geschiedenis, maar ook uit een verhalenwand waarin Haarlemmers en organisaties zelf onderdeel kunnen worden van de geschiedenis. Zie voor meer informatie en voorbeelden www.haarlemschrijftgeschiedenis.nl of de website van het museum. De geschiedenis van Haarlem maken we immers samen, elke dag opnieuw! Met het openluchtmuseum heeft het museum zelf al geschiedenis geschreven!

Persfoto's

Klik op een afbeelding voor een grotere weergave

Het museum bevindt zich in het winkelhart van historisch Haarlem, aan het Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem. Openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag en maandag 12.00-17.00 uur. Zie ook www.museumhaarlem.nl