Oproep: beeldmateriaal dagelijks leven in Kennemerland

De nieuwe overzichtstentoonstelling Allemaal Haarlemmers vullen we graag aan met persoonlijke en unieke beelden die door bewoners van Haarlem en omgeving zelf gemaakt zijn. Wij zijn op zoek naar:

  • beelden uit Zuid-Kennemerland tijdens WOII, bijv. marcherende Duitsers door de stad
  • maar ook van de Bloemencorso, bloemenvelden en de bloemenmeisjes
  • naar prachtige foto’s of films van het straatbeeld van Zuid-Kennemerland en gemaakt tijdens het werk in een van de Haarlemse bedrijven
  • ook zijn we op zoek naar foto’s uit de jaren zestig en zeventig met van die prachtige suikerspinnen en minirokjes, van Bevrijdingspop en andere Haarlemse festivals

Noord-Hollands Archief
Wij zijn ervan overtuigd dat er nog vele pareltjes verborgen liggen bij u thuis. Die zouden we graag laten zien in onze nieuwe overzichtstentoonstelling Allemaal Haarlemmers. Vanzelfsprekend maken we ook gebruik van beelden uit het Noord-Hollands Archief. Maar we vullen deze graag aan met nooit eerder vertoonde beelden.

Heeft u zo’n film of prachtige foto’s?

Laat het ons weten via [email protected] tnv Beeldmateriaal Allemaal Haarlemmers. Misschien vindt u uw foto’s of film straks terug als de perfecte illustratie van het leven in onze mooie stad.

– – – –
PS: Vergeet niet bij het beeldmateriaal expliciet te vermelden dat we het mogen gebruiken voor de tentoonstelling. Anders kunnen we het helaas niet gebruiken.

Foto: Haarlem City blog.

Volg ons op social media