Stadswandeling Henri Boot

Bij de tentoonstelling H.F. Boot (1877 – 1963), heer en leermeester organiseert het museum samen met Gilde Haarlem op zondag 24 juni een stadswandeling over deze legendarische schilder. Na de wandeling volgt een bezoek aan de tentoonstelling.

Stripdagen 2018

Van 26 mei tot 27 augustus 2018

KLAMZWEET
Zombies, Spoken & andere Griezels

Terwijl gewone mensen op een zomerdag naar het strand gaan, kijken mensen met (wan)smaak liever lijken in het donker. Het spookt deze zomer in het museum en dit is wat u kunt verwachten.

Coornhert door de ogen van nu

Verlengd t/m 30 juli 2018

Leerlingen van 4havo hebben zich laten inspireren door de emblema van Coornhert (afbeeldingen van spreekwoorden). Deze linoleumsneden, gebaseerd op hedendaagse spreekwoorden, hangen naast de kleurrijke portretten die door brugklassers zijn gemaakt. De tentoonstelling maakt deel uit van het Coornhert-jaar, een manifestatie van de Stichting CoornhertjaarHaarlem2018.

OPROEP! Deel uw herinneringen aan de Stadsschouwburg

Samen met de Stadsschouwburg zoeken wij herinneringen en attributen voor de tentoonstellingen over 100 jaar Stadsschouwburg. Heeft u ontroerende of mooie herinneringen of foto’s, programmaboekjes, kostuums, decorstukken, rekwisieten of uitgaanskleding uit de afgelopen 100 jaar? Deel deze met ons en word onderdeel van deze tentoonstellingen.