Theatrale stadswandelingen 100 Jaar Stadsschouwburg Haarlem

Op 30 november en 28 december 2018 kun je meedoen aan theatrale stadswandelingen. Onder leiding van een ervaren gids van het Gilde Haarlem die je de wonderlijkste verhalen kan vertellen over de schouwburgen en theaters van weleer.

De wandelingen beginnen om 13.30 uur bij het museum in het Groot Heiligland en voeren onder meer langs de oude stadsschouwburg in de Jansstraat en het historische Theater de Kroon in Grand Café Brinkmann aan de Grote Markt. Natuurlijk neem je ook even een kijkje bij de lopende Gasthuisexpositie 100 Jaar Stadsschouwburg Haarlem.

Meld je aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 06-16410803 op werkdagen tussen 9.00 – 10.00 of 18.00 – 19.30 uur. Deelname bedraagt € 10,50 inclusief een bezoek aan de expositie 100 Jaar Stadsschouwburg Haarlem. Museumkaarthouders betalen € 4,00..
Meer info over deze theatrale stadswandelingen

Herfstactiviteiten waren allemaal volgeboekt!

Afgelopen herfstvakantie hebben tientallen kinderen zich super vermaakt tijdens de workshops in het museum. Ze hebben onder meer de prachtigste portretten en landschappen geschilderd, en zich laten inspireren door de kunstschilder Simon de Heer. Alle workshops waren overboekt, dus sommige kinderen hebben we helaas moeten teleurstellen. Gelukkig organiseren we in de kerstvakantie (zie hierboven!) weer nieuwe workshops.

Vrijwilligers Museum Haarlem in de Stadsschouwburg!

Speciaal voor het 100-jarig bestaan van de schouwburg schreef theatermaker en regisseur Marijke Kots ‘De Dertiende Rij’. Dit theaterspektakel wordt in januari uitgevoerd door De Haarlemse Theatermakers.

Afgelopen maart waren de audities voor dit spannende en humoristische theaterstuk en een maand later begonnen de repetities. Wij van het museum zijn trots dat zich onder de spelers ook twee museumvrijwilligers bevinden: Eleonora en Frithjof. We wensen hen veel succes bij hun acteerwerk!

De voorstellingen zijn op 25, 26 en 27 januari 2019.

Meer info en kaartjes: www.haarlemsetheatermakers.nl

Simon wacht op je!

Nog tot en met 25 februari kun je naar de expo Schilderachtig Bloemendaal van de Bloemendaalse kunstenaar Simon de Heer.

Een van de mooiste werken die je daar ziet, is het portret dat hij in 1947 maakte van zijn kleindochter Dickje Meijer. Voordat ze geschilderd werd, kreeg ze van haar oma 100 streken met een harde borstel door haar blonde krullen. Mét effect!

Lees meer over de schilderijen van Simon de Heer

Zoek jij nog een mooi kerstcadeau voor een echte Kennemer?

Gun hem of haar eeuwige roem (in plaats van weer een paar sokken)!

Geef een plek op de digitale Verhalenwand cadeau. Die wand krijgt straks een belangrijke plek in onze nieuwe vaste expo Allemaal Haarlemmers.

Zo zorg je ervoor dat de geportretteerde onderdeel wordt van de geschiedenis van Haarlem. Hij of zij ontvangt het verhaal in print plus een loeischerpe afdruk van de foto. Mooi verpakt als cadeautje.

Meer info over de Verhalenwand