Museum Haarlem nu ook virtueel

Ook na sluitingstijd genieten van de geschiedenis in 3D.
Om de diverse wisseltentoonstellingen en onze vaste presentatie Allemaal Haarlemmers – over 1000 jaar geschiedenis van de stad – tijdens alle covid-maatregelen zoveel mogelijk onder onder de aandacht van ons publiek te brengen, is Museum Haarlem vanaf nu virtueel.

Nieuwe webshop

De leukste Haarlemse cadeautjes snel in huis halen? Neem een kijkje in onze gloednieuwe webshop! De meest populaire artikelen van de museumwinkel bestelt u nu makkelijk online. Nu nog een beperkt assortiment maar dat wordt de komende maanden steeds meer.

Coronatip: Ga kwartetten met Allemaal Haarlemmers

Ontdek nog meer van je eigen geschiedenis met dit kwartet vol Haarlemmers van diverse pluimage. Maak o.a. kwartetten van Haarlemse schrijvers, drukkers, weldoeners en buitenbeentjes. Te koop in onze museumwinkel, maar nu ook in onze webshop.

Reserveren niet meer nodig

Wil je het museum bezoeken? Bij ons is het niet meer nodig om een tijdvak voor je bezoek te reserveren. Het maximum aantal bezoekers dat op enig moment in het museum mag zijn is 65, dus er is altijd plaats.
Wil je van te voren een toegangskaart kopen? Ga dan naar het nieuwe platform Haarlem Tickets.

Strippend over het Groot Heiligland: heropening 37PK, Museum Haarlem en ABC

Het heeft even geduurd maar zaterdag 5 juni is het zover. En om dit te vieren hebben 37PK, ABC Architectuurcentrum en Museum Haarlem aan het Groot Heiligland op 12 en 13 juni een speciale actie voor bezoekers. Kom strippen! Met een ‘grootse’ strippenkaart kun je als bezoeker sparen voor een mooie herinnering aan dit moment.

Rondje om het voormalige Sint Elisabeths of Groote Gasthuis

De wandeling rondom het voormalige Sint Elisabeths of Groote Gasthuis (= nu het museum) die normaal op papier voor bezoekers klaarligt als activiteit, kan nu vanwege de huidige lock-down gebruikt worden als mogelijkheid voor een broodnodig “frisse neus halen”.

Boudewijn de Groot bezoekt Allemaal Haarlemmers

Ter gelegenheid van de uitreiking van het eerste exemplaar van Het Spaarne stroomt bezoekt Boudewijn de Groot Allemaal Haarlemmers.

Burgemeester overhandigt cadeau van de stad

Op de verjaardag van de stad kreeg burgemeester Jos Wienen het eerste exemplaar overhandigd van de honderden boekjes die door Haarlemmers voor de stad zijn gemaakt.

023TV Online maakte een

Museum Haarlem op MuseumTV

MuseumTV heeft een 8 minuten durende mini-docu van Allemaal Haarlemmers gemaakt. Bekijk de promo hier onder of ga naar MuseumTV.

Dringend advies tot dragen van mondkapjes

Museum Haarlem voldoet aan het dringende advies van het kabinet om ook in musea mondkapjes te dragen en vraagt bezoekers om dit ook te doen. Er zijn mondkapjes beschikbaar bij de balie van het museum.

Vanaf 29 september weer reserveren

Vanaf 29 september geldt er een aangescherpt coronaprotocol voor het museum. Het is dan weer nodig om een tijdvak voor je bezoek te reserveren. Het maximum aantal bezoekers dat op enig moment in het museum mag zijn is 65, dus er is grote kans dat er plaats voor je is.
Je bent van harte welkom bij onze tentoonstellingen Allemaal Haarlemmers, een tragische reis en 65 jaar Haarlemse Bloemenmeisjes.

Opening Allemaal Haarlemmers

Op 4 september is de geheel verbouwde bovenverdieping van het museum feestelijk geopend door burgemeester Jos Wienen. Allemaal Haarlemmers vertelt de geschiedenis van de stad, vanuit het oogpunt van de ‘gewone Haarlemmer’.

Atelier Kees Verwey

Ga terug naar de tijd waarin het atelier van de Haarlemse meester-schilder nog vol in bedrijf was.

Goed nieuws! Reserveren niet meer nodig

Vanaf woensdag 1 juli wordt het coronaprotocol voor het museum versoepeld. Het is dan niet meer nodig om een tijdvak voor je bezoek te reserveren. Wel blijft er een maximum aan het aantal bezoekers dat op enig moment in het museum is : dat is nu 25.
Je bent van harte welkom bij onze tentoonstellingen Een tragische reis en 65 jaar Haarlemse Bloemenmeisjes.

Online reserveren van start!

Vanaf de heropening van ons museum op maandag 1 juni is toegang alleen mogelijk na reservering van een dag en tijdslot. Het reserveringssysteem om dat mogelijk te maken is nu beschikbaar.

Unlocked/Reconnected

Op 1 juni gaat er een bijzondere tentoonstelling van start onder de titel ‘Unlocked/Reconnected’. Wat betekent thuiszitten en wat betekent thuis ? Wij exposeren de waterketel van mej. Van der Steur

 

 

Goed nieuws! De deuren gaan weer open!

Vanaf 1 juni zijn wij weer geopend voor publiek. Wij volgen hierbij een strikt protocol i.v.m. het coronavirus. Wil je een bezoek brengen aan onze tentoonstellingen? Meld je dan aan via [email protected] .
Vanaf woensdag 27 mei is reserveren mogelijk via ons nieuwe reserveringssysteem.
We hopen je te kunnen verwelkomen bij onze nieuwe tentoonstellingen Een tragische reis en 65 jaar Haarlemse Bloemenmeisjes.

De deuren mogen weer open!

Tijdens zijn persconferentie woensdag heeft premier Mark Rutte laten weten dat de musea vanaf maandag 1 juni de deuren weer mogen openen. Achter de schermen zijn we al druk bezig om dit zo verantwoord en veilig mogelijk te laten gebeuren. We zien je graag zo snel mogelijk op of na 1 juni.

Een verhaal dat niet vergeten mag worden

Vandaag op 4 mei, Nationale Dodenherdenking, staan wij stil bij de slachtoffers en nabestaanden van Een tragische reis. Filmmaker Erik Willems en Peter Pander maakten speciaal voor de tentoonstelling een documentaire.

Museum Haarlem tijdelijk gesloten

De veiligheid van de bezoekers en medewerkers van ons museum staat voorop. Daarom sluiten wij het museum in overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM, vooralsnog geldt het sluitingsvoorschrift tot 20 mei 2020.

Verbouwing van Allemaal Haarlemmers

De verbouwing nadert zijn voltooiing! Volg hier de laatste vorderingen.

Kunstwerken Een tragische reis gearriveerd

Met een flinke vertraging door de lockdown in Amerika zijn dan toch de kunstwerken voor de nieuwe tentoonstelling Een tragische reis gearriveerd. Binnenkort kunt u deze indrukwekkende kunstwerken van Henk Pander in het echt bewonderen.

De winnaars van de Nationale Vrijwilligersprijs zijn bekend

De winnaars van de Nationale Vrijwilligersprijzen 2020 zijn bekend! Met Museum Haarlem als één van de genomineerden. Hartelijk dank aan alle stemmers die op ons én onze vrijwilligers hebben gestemd! Wij zijn zeer trots en erkentelijk op deze waardering.

Museum Haarlem sponsort SportSupport 

Museum Haarlem is sponsor van SportSupport. Januari 2020 staat in het teken van het Gold Membership.

Gezocht: beeldmateriaal dagelijks leven

Voor de tentoonstelling Allemaal Haarlemmers zijn we op zoek naar niet eerder vertoonde filmpjes en foto’s.

Boekje Schalkwijk Belicht verkrijgbaar in de museumwinkel

Nu in de museumwinkel verkrijgbaar.

Gezocht: Verhalen van Haarlemse oorlogskinderen

Bent of kent u iemand die in de oorlogsjaren als kind naar het Noord-Hollandse platteland is gebracht?

Verbouwing van ‘Allemaal Haarlemmers’ – de plafonds gaan erin!

Volg hier alle vorderingen van de verbouwing totaan de opening in mei 2020.

Opening Schalkwijk Belicht

Op 9 oktober opende Commissaris van de Koning Van Dijk de expositie over Schalkwijk.

Tentoonstelling Schalkwijk Belicht geopend

In de tentoonstelling Schalkwijk Belicht maken de bezoekers kennis met de geschiedenis van Schalkwijk, het huidige stadsdeel en zijn bewoners.

Museum Kids Nacht 2019

Op zaterdag 19 oktober 2019 kunnen jonge culturele nachtbrakers genieten van al het moois dat cultureel Haarlem te bieden heeft.

Het Stomende Monster

Het Stomende Monster toont de geschiedenis van het ontstaan, van de stations en de klachten en loftuitingen van het publiek in die eerste jaren.

Verslag Kinderworkshop Haarlem Filmstad

In het kader van Haarlem Filmstad hebben kinderen tijdens een workshop een film gemaakt over het Beleg van Haarlem.

We zoeken boeken en LP’s

Voor de aankleding van de nieuwe vaste opstelling van het museum willen we een kast plaatsen vol met boeken van Haarlemse schrijvers en LP’s van bandjes of muzikanten uit Zuid-Kennemerland. Heb jij nog een aantal van deze boeken of LP’s? Doneer ze aan het museum!

Bezoek het museum

Groot Heiligland 47, Haarlem
023 - 542 24 27

Openingstijden:

Dinsdag t/m zaterdag:
11.00 tot 17.00 uur
Zondag en maandag:
12.00 tot 17.00 uur
Groepen op afspraak

 

Prijzen:

Volwassenen: € 10,50
Gezinsticket (2 volw. + kinderen t/m 12 j.): € 15,00
Jongeren 13 t/m 18 jaar: € 5,50
CJP: € 4,40
Jeugd t/m 12 jaar, Haarlem Pas en Museumkaart: Gratis

Koop tickets online