Gasthuis

Winkel & café, verhuur, historie


Museum Haarlem is gevestigd in een prachtig monument: het St. Elisabeth’s of Groote Gasthuis uit 1581.

Verhuur

Het museum stelt ruimtes beschikbaar, geheel in museumstijl, voor bedrijven en particulieren die een activiteit willen organiseren, zoals een nieuwjaars- of bedrijfsreceptie, een (jaar-)vergadering, een verjaardag, jubileum of diner.

De activiteiten kunnen worden gehouden in de tentoonstellingszalen of het Gasthuis van het museum.

U bent bij ons vrij om uw activiteit op uw eigen wijze te organiseren. Graag adviseren wij u over de mogelijkheden. Desgewenst verzorgen wij de gehele catering voor u. Wij leveren maatwerk. Neemt u voor tarieven en andere informatie contact op via het contactformulier.

Winkel & museumcafé

Museum Haarlem heeft een eigen winkel. Daar kunt u terecht voor een herinnering aan uw museumbezoek, cadeauartikelen en inspirerende boekenover de vroege en moderne geschiedenis van de stad, en voor werk over de Haarlemse kunstenaar Kees Verwey. In ons museumcafé kunt u te-recht voor een kopje koffie of thee.

Geschiedenis

Een grote brand in 1576 verwoestte delen van de Haarlemse binnenstad, waar-onder het Oude Gasthuis op de Botermarkt. Het stadsbestuur gaf daarna toe-stemming voor het bouwen van een nieuw ziekenhuis aan de Gasthuissingel en het Groot Heiligland, waar eerder een oud klooster stond. Het ziekenhuis aan het Groot Heiligland is sinds 1990 het onderkomen van Museum Haarlem. Het St. Elisabeth Gasthuis is vernoemd naar prinses Elisabeth van Hongarije en werd in 1581 officieel in gebruik genomen.

Contact

Groot Heiligland 47
2011 EP Haarlem
Tel. 023-542 24 27
[email protected]

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag:
11.00 tot 17.00 uur
Zondag en maandag:
12.00 tot 17.00 uur
(7 dagen per week geopend)
Groepen op afspraak

Volg ons:

Nieuwsbrief