Fiscaal voordeel

 

Verwey Museum Haarlem staat geregistreerd als een Culturele ANBI. Een ANBI is vrijgesteld van schenkbelasting. Voor een begunstiger betekent de ANBI-status fiscaal voordeel in de inkomstenbelasting en de vennootschapsbelasting.

Wat betekent dit voor Vrienden en eenmalige schenkers?

Dankzij onze ANBI-status levert schenken fiscale voordelen op voor particulieren en bedrijven. In vergelijking met een gewone ANBI levert een schenking aan een Culturele ANBI zelfs meer voordeel op dankzij de 25% extra aftrek die geldt bij schenken aan deze ANBI.

Een gewone gift kan bijvoorbeeld een maandelijkse, jaarlijkse of eenmalige gift zijn. Gewone giften moeten wel aantoonbaar zijn voor de Belastingdienst. Dit kan bijvoorbeeld via een afschrift van de bankrekening. Als eenmalige schenker of vriend komt u in aanmerking voor de fiscale voordelen die gelden voor een gewone gift, want ook deze is aftrekbaar.

Er is hierbij wel sprake van een drempelbedrag. Dit drempelbedrag voor gewone giften is 1% van het drempelinkomen met een minimum van € 60. Ook geldt er een maximum van 10% voor het aftrekken van gewone giften.

Kijk hier voor meer informatie.

 

Wat betekent dit als u Goudsmid wilt worden?

Om meer fiscaal voordeel te kunnen ontvangen en zonder drempelbedrag te kunnen doneren, kunt de donaties vastleggen als periodieke schenking met een minimum van vijf jaar. Deze schenking is volledig aftrekbaar van het belastbaar inkomen. Dit geldt dus voor u als Goudsmid met een periodieke schenking vanaf € 500 gedurende tenminste vijf jaar. Een periodieke schenking moet hiervoor vastgelegd worden in een overeenkomst. Deze overeenkomst ontvangt u na aanmelding bij Verwey Museum Haarlem.

Kijk hier voor meer informatie.