Activiteiten

26 juni en 20 juli

Gildewandeling

Bij de tentoonstelling Haarlem 1572-1573 – De stad belegerd en verdedigd organiseert Gilde Haarlem wandelingen die de deelnemers voeren langs gebouwen en locaties die een rol speelden in de zeven maanden durende belegering door de Spaanse troepen. En daar valt natuurlijk onderweg door onze stadsgidsen veel over te vertellen.

Lees verder

juni, juli en augustus

Stadswandelingen

In Museum Haarlem vertelt de permanente tentoonstelling Allemaal Haarlemmers over 1000 jaar geschiedenis van de stad. Van het ontstaan van de stad aan het Spaarne en de mensen die hier woonden en werkten tot aan vandaag de dag. Centraal staan de gewone Haarlemmers, hoe zij geloofden, zorgden, werkten, sporten en feestten. Bij deze tentoonstelling zijn twee stadswandelingen gemaakt.

Lees verder

21 juli en 11 augustus

Kinderstadswandeling

Kijk eens met hele andere ogen kijken naar Haarlem. Ga samen met oud-onderwijzer en rasverteller Jan Vos van Marken op stap in Haarlem.

Lees verder

3, 10, 17, 24 augustus

Grootouders/kinderworkshop

Kom je zelfportret maken met je opa of oma! Op vier woensdagen in augustus kunnen jullie samen met potlood en verf aan de slag. 

 

 

 

Lees verder

Doorlopend

Tijdreis door 1000 jaar Haarlem

Ben je tussen de 5 en 12 jaar kom dan een hele leuke reis door de tijd maken. Samen met de Haarlemse Mug ga je op SPEURTOCHT door de splinternieuwe tentoonstelling Allemaal Haarlemmers!

 

 

Lees verder

Doorlopend

Rondje om het voormalige Sint Elisabeths of Groote Gasthuis

Museum Haarlem is gevestigd in het voormalig Sint Elisabeths of Groote Gasthuis. Om u inzicht te geven in de geschiedenis van dit omvangrijke pand bieden wij u deze rondwandeling van ca. 15 minuten aan. Begin buiten voor de ingang van het museum.

Lees verder