Activiteiten

25 mei, 8 juni, 26 juni, 20 juli

Gildewandeling

Bij de tentoonstelling Haarlem 1572-1573 – De stad belegerd en verdedigd organiseert Gilde Haarlem wandelingen die de deelnemers voeren langs gebouwen en locaties die een rol speelden in de zeven maanden durende belegering door de Spaanse troepen. En daar valt natuurlijk onderweg door onze stadsgidsen veel over te vertellen.

Lees verder

12 juni

Lezing Marcel Ruijters

Duik in de wereld van auteur Marcel Ruijters en stel hem alle vragen die je op het hart hebt na het zien van de Gasthuis expositie Terug naar 1913  in Museum Haarlem.

 

 

 

Lees verder

23 juni

Stadswandeling Vijfhoek

Bij de tentoonstelling Allemaal Haarlemmers is een stadswandeling ontwikkeld naar de Vijfhoek. De Haarlemse wijk waar de reus Cajanus heeft gewoond, waar de kinderen met hun blote voeten in tobben urine door wollen stoffen moesten trappen om deze schoon te maken, waar het eerste gasthuis van Haarlem was gebouwd en waar de Haarlemmer Olie werd gemaakt.

Lees verder

Doorlopend

Tijdreis door 1000 jaar Haarlem

Ben je tussen de 5 en 12 jaar kom dan een hele leuke reis door de tijd maken. Samen met de Haarlemse Mug ga je op SPEURTOCHT door de splinternieuwe tentoonstelling Allemaal Haarlemmers!

 

 

Lees verder

Doorlopend

Rondje om het voormalige Sint Elisabeths of Groote Gasthuis

Museum Haarlem is gevestigd in het voormalig Sint Elisabeths of Groote Gasthuis. Om u inzicht te geven in de geschiedenis van dit omvangrijke pand bieden wij u deze rondwandeling van ca. 15 minuten aan. Begin buiten voor de ingang van het museum.

Lees verder