Man met moraal

Pa van der Steur, van Haarlem naar Indië.
Museum Haarlem en Stichting Tong Tong presenteren een tentoonstelling over het leven en werk van de Haarlemse weeshuisvader Pa van der Steur.

Pa van der Steur. Ooit wist iedereen wie hij was: zendeling en tehuisvader van minstens zevenduizend kinderen. In Nederlands-Indië zorgde hij voor deze ‘Steurtjes’, zoals de kinderen werden genoemd.

In 1892 arriveerde Pa (Johannes) van der Steur (1865–1945) in Indië, waar hij al snel kinderen bij zich in huis nam. Dat zou uitgroeien tot zijn levenswerk: kinderen onderdak geven, een opleiding en liefde. Over het leven en het weeshuis van Pa van der Steur is in samenwerking met Stichting Tong Tong een tentoonstelling ingericht.

In Museum Bronbeek in Arnhem was eerder een tentoonstelling te zien over Pa van der Steur. Actualiteitenrubriek EenVandaag (NPO1) maakte tijdens de opbouw van deze tentoonstelling een reportage, uitgezonden op dinsdag 8 maart 2016. Bekijk de reportage hier.