Sprekende kleuren

Overzichtstentoonstelling in samenwerking met het ABC Architectuurcentrum en het Zandvoorts Museum.

Beeldend kunstenaar Hans Wiesman is vooral bekend van zijn monumentale betonreliëfs en muurschilderingen. Dat hij daarnaast ook schilderde en gebruikmaakte van grafische technieken is minder bekend. In Museum Haarlem is een kleurrijke selectie uit zijn werk te zien met als thema: muziek, carnaval, feest en een beetje drank.

Het ABC Architectuurcentrum toont zijn monumentale werk en in Zandvoort geeft het werk een inkijkje in het leven van de kunstenaar.

'Sprekende kleuren' is te zien van 23 januari t/m 26 juni 2016.

Op woensdag 23 maart is een lezing in het ABC Architectuurcentrum.

Uitgebreide informatie over de expositie staat in het persbericht.

Film: Betonsculptuur wordt geplaatst Hans Wiesman in zijn atelier, februari 1988 Bron: Noord-Hollands Archief/United Photos de Boer