Haarlemse pelgrims naar Santiago en Jeruzalem

In Museum Haarlem is van 29 januari tot en met 13 maart de tentoonstelling Haarlemse pelgrims naar Santiago en Jeruzalem te zien. Deze tentoonstelling besteedt aandacht aan de eeuwenoude pelgrimstochten die vanuit Haarlem naar Santiago de Compostella en Jeruzalem werden ondernomen. En over het aanzien dat de pelgrims genoten als zij weer veilig terugkeerden in de stad. Zij behoorden immers tot de weinigen die een stuk van de wereld hadden gezien en iets uitzonderlijks hadden verricht.

De tentoonstelling Haarlemse pelgrims naar Santiago en Jeruzalem is samengesteld door Wim Cerutti en Karin Snoep en is mede mogelijk gemaakt door het college van regenten van het Sint Jacobs Godshuis en het Nederlands Genootschap Sint Jacob. De tentoonstelling geeft een fraai en compact beeld van de (voor)geschiedenis van deze instelling van ca. 1400 tot 2015.

In de periode van de tentoonstelling organiseren Cerutti en Snoep op inschrijving rondleidingen in het Rosenstock-Huessy Huis.

Meer informatie over deze expositie staat in het persbericht.