menu
>   Openingstijden      zo/ma 12-17u.      di/za 11-17u.
>   Prijzen      Volwassenen € 7,-      Jongeren t/m 18 jaar en      museumkaart gratis
Groot Heiligland 47 2011 EP  Haarlem 023-542 24 27

Kunstenaarscollectief Wildebeest exposeert in Historisch Museum


Voor deze tentoonstelling hadden de zes kunstenaars ieder 40 kleine schilderdoekjes en de volledige creatieve vrijheid ter beschikking. Vrijheid in vorm, uitvoering en onderwerpkeuze. Het resultaat is verrassend en veelzijdig; het is een combinatie van film, fotografie, schilder- en sieraadkunst.

De expositie wordt op 6 februari 2015 ’s middags geopend door de bekende Haarlemse kunstenaar Paul van der Steen. Na de opening is de expositie gratis toegankelijk. Het museum is zeven dagen per week geopend. De kunstwerken zijn te koop, waarbij een deel van de opbrengst het museum ten goede komt. De expositie is te zien tot en met 15 februari.

Wildebeest bestaat uit zes beeldend kunstenaars, die allen zijn afgestudeerd aan de Kunstacademie Haarlem: Judith Albers, Angeline Donk, Saskia Sipkema, Jolanda Spanjaard, Frans Strunk en Wendy Tjalma. De naam Wildebeest symboliseert de veelzijdigheid, oorspronkelijkheid en diversiteit van de leden. Het collectief stelt zich onder meer tot doel opzienbarende kunstinitiatieven te ontplooien, zoals deze expositie in het Gasthuis.

Foto's

Klik op een afbeelding voor het grote formaat. Graag bij de afbeeldingen de naam van de kunstenaar vermelden.


Werk Frans Strunk


Halssieraad Saskia Sipkema


Foto Judith Albers


Werk Wendy Tjalma