Persbericht SPEELGOED VERZAMELD

19 juni 2013

Historisch Museum Haarlem breidt Speelgoed tentoonstelling uit

De tentoonstelling ‘Speelgoed Verzameld’ is al sinds enige tijd te zien in het Historisch Museum Haarlem. Het is een keuze uit de omvangrijke speelgoedcollectie van mevrouw Rie Ruyssenaers-Schenk (1913) die een beeld geeft van de geschiedenis van spelen en speelgoed in de periode van 1750 tot 1975.

De tentoonstelling laat zien hoe jongens en meisjes in het verleden via het speelgoed werden voorbereid op de toekomst. Meisjes leerden van oudsher de kneepjes van het huishouden door te spelen met poppen, serviesjes en naaimachientjes. Terwijl stoommachines, treinen en auto’s jongens al jong vertrouwd maakten met de leefwereld van de man. De tentoonstelling bevat kostbaar porseleinen speelgoed, maar ook eigentijdse plastic spulletjes; want juist dergelijk speelgoed zou op den duur verdwijnen.

Sinds de opening van de tentoonstelling heeft het museum al veel bezoekers (jong en oud) ontvangen en nog steeds is er een grote belangstelling voor het tentoongestelde speelgoed. Daarom is ‘Speelgoed Verzameld’ uitgebreid: er zijn poppen, paarden en kermisattracties toegevoegd. Voor dit speelgoed had mevrouw Ruyssenaers-Schenk een speciale voorliefde. Met deze uitbreiding geeft de speelgoed tentoonstelling een nóg completer beeld van (de ontwikkeling van) het speelgoed over een periode van ruim 200 jaar. ‘Speelgoed Verzameld’ is dan ook een tentoonstelling die zeer de moeite waard is (nogmaals) te bezoeken! Bovendien is de tentoonstellingsperiode verlengd tot eind september 2013.

De tentoonstelling ‘Speelgoed verzameld’ is te bezoeken tot eind september 2013.

Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor beeldmateriaal en meer informatie, zie de website http://www.historischmuseumhaarlem.nl. Voor algemene informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met de receptie van het museum op telefoon 023 542 24 27.

Historisch Museum Haarlem