Persbericht KINDERWORKSHOP VAN HEKS TOT HACKER

Kinderworkshop over boeven en gevangenissen in Historisch Museum Haarlem

Op zaterdag 31 augustus 2013, 14.00 – 16.00 uur is in het Historisch Museum Haarlem een workshop waar kinderen (6 – 12 jaar) een maquette maken van een gevangeniscel, zoals zij vinden dat een cel eruit moet zien.

De workshop vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Van Heks tot Hacker, criminaliteit en justitie in Haarlem, van de middeleeuwen tot nu. Eerst bezoeken de kinderen de tentoonstelling. Zij leren over misdaad en straffen; hoe het vroeger ging en hoe het nu gaat. Daarna krijgen zij tijdens de workshop de gelegenheid hun eigen ideeën hierover uit te werken: moeten misdadigers streng worden gestraft, of moet men (meer) begrip voor hen hebben en moeten ze de kans krijgen hun leven te beteren?

Onder de deskundige leiding van enthousiaste leden van de activiteitencommissie van het museum gaan de kinderen aan de slag. Bij eerdere workshops is gebleken dat kinderen precies weten hoe een gevangeniscel eruit moet zien. Het resultaat mogen zij natuurlijk meenemen naar huis. Na afloop kunnen de kinderen terugzien op een leuke en leerzame middag in het museum. De kosten zijn €6,= per kind. Voor aanmeldingen en meer informatie kan men mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De tentoonstelling ‘Van Heks tot is Hacker’ te bezoeken t/m 17 november 2013. Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor beeldmateriaal en meer informatie, zie de website http://www.historischmuseumhaarlem.nl. Voor algemene informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met de receptie van het museum op telefoon 023 542 24 27.

Historisch Museum Haarlem