Nieuws uit het Historisch Museum Haarlem. Een drukke herfst

Voor een sfeervol begin van de herfst bent u bij het Historisch Museum aan het juiste adres. Hier zijn momenteel prachtige aquarellen en schilderijen te zien met bloemstillevens van de excentrieke Haarlemmer Kees Verwey. Deze nieuwe tentoonstelling, die wordt gehouden in de verbouwde zalen op de begane grond, is de eerste van een serie exposities die de komende 2 jaar worden getoond. Dit eerste deel is te bezichtigen tot en met 16 februari 2014.

De vaste opstelling is vernieuwd en verhuisd naar de eerste etage. De tijdelijke titel luidt: Stadsmuseum bouwen we samen. Hierin ligt de nadruk niet meer alleen op het verre verleden, maar er is ook aandacht voor de recente stadsgeschiedenis en het heden. De huidige expositie is een beginpunt die de komende jaren met inbreng van het publiek zal worden uitgebreid en vormgegeven. Het museum roept het publiek op om onderwerpen aan te dragen die in het toekomstige Stadsmuseum niet mogen ontbreken.

Om dit museum te realiseren is de actie ‘Stadsmuseum bouwen we samen; draag je steentje bij’ gestart. Het is een oproep aan iedereen om stenen uit de gevel van het museum te kopen. Er kan al een steen worden gekocht voor 25 euro. Ook zijn er pakketjes met stenen van 100 tot 1000 euro met een mooie tegenprestatie van het museum.

Vanaf 14 oktober is de tentoonstelling Oud versus Nieuw te zien met werken van bekende kunstenaars als Barbara Polderman en Bouke de Vries. Er zijn nieuwe werken te zien die gemaakt zijn van oude (rest)materialen. De expositie wordt namens de Kunstlijn ingericht door art curator en consultant Tanya Rumpff.

Op dit moment vinden de voorbereidingen plaats voor de nieuwe tentoonstelling Sterke Vrouwen, die vanaf eind januari 2014 te zien is. De Haarlemse vrouwen die daarin worden uitgelicht worden gekozen door het publiek. Houd de komende weken dus de krant en onze website in de gaten en nomineer ook zelf een vrouw die een opmerkelijke prestatie heeft geleverd - en thuishoort in het rijtje van Kenau en Hannie Schaft.

Naast al deze nieuwe tentoonstellingen is nog steeds de tentoonstelling Van Heks tot Hacker te zien, over criminaliteit en justitie in Haarlem van de middeleeuwen tot nu. Wegens succes is de tentoonstellingsperiode verlengd tot eind 2013.

Vanaf 1 oktober is de zomeropening op maandag ten einde. Het museum is dan weer geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11-17 uur en op zondag van 12-17 uur.

Voor actuele informatie en beeldmateriaal zie: http://www.historischmuseumhaarlem.nl

Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor algemene informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met de receptie van het museum op telefoon 023 542 24 27.

Historisch Museum Haarlem,
Groot Heiligland 47,