Lezing ‘De canon van Haarlem’ in Historisch Museum Haarlem

Op zondag 17 november om 15:00 uur komt Kim Bergshoeff in het museum om over haar boek De canon van Haarlem te vertellen. In haar boek beschrijft zij 50 geschiedenisverhalen die de stad en haar historie nóg meer doen leven. Verhalen uit een grijs verleden, maar ook uit de recente geschiedenis, want de eerste editie van Bevrijdingspop, de huldiging van Yvonne van Gennip, de onthulling van het Joods monument in 2012 en de reputatie van Haarlem als stripstad ontbreken niet.

Kim vertelt over de totstandkoming van haar boek en de verhalen en mensen die voor haar het meest zijn gaan leven. En zij illustreert deze verhalen aan de hand van de tentoonstelling ‘Stadsmuseum Haarlem bouwen we samen’ in het museum. Deze tentoonstelling vormt een eerste aanzet tot de presentatie van de geschiedenis van Haarlem en Zuid-Kennemerland zoals deze straks te zien zal zijn in het nieuwe Stadsmuseum Haarlem en sluit mooi aan bij de verhalen uit de canon van Kim Bergshoeff

Na de lezing kan de tentoonstelling bezocht worden en zal Kim voor belangstellenden haar boek signeren.

De lezing is kosteloos. Entree museum € 5,00. Voor museumjaarkaarthouders en kinderen gratis. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 023 5422427.

Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor beeldmateriaal en meer informatie, zie de website http://www.historischmuseumhaarlem.nl. Voor algemene informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met de receptie van het museum op telefoon 023 542 24 27.

Historisch Museum Haarlem