menu
>   Openingstijden      zo/ma 12-17u.      di/za 11-17u.
>   Prijzen      Volwassenen € 7,-      Jongeren t/m 18 jaar en      museumkaart gratis
Groot Heiligland 47 2011 EP  Haarlem 023-542 24 27

Persbericht

Anders! Naar idee van Tanja Rumpff

Vanaf dinsdag 15 oktober is in het Historisch Museum Haarlem de bijzondere tentoonstelling Anders! te bezichtigen. Tanya Rumpff, tentoonstellingsmaker en kunstadviseur is de samensteller van deze expositie.

In de tentoonstelling is werk te zien van vier kunstenaars die elk op hun eigen wijze van oude objecten of materialen nieuwe kunstwerken maken:

Barbara Polderman
Een groot deel van de materialen die Barbara in haar beelden verwerk, zoals (vloer)kleden, band, knopen, gordijnen en kant, hebben eerder een ander doel gediend. Het zijn de sporen van gebruik maar ook de aandacht en de tijd die daarin zichtbaar is, die ze leent om vorm te geven aan dat wat haar werk verbindt: nabijheid.

Bouke de Vries
Met een achtergrond in keramiekrestauratie gebruikt Bouke beschadigd keramiek als inspiratie en beginpunt voor zijn werken. Dat wat als waardeloos wordt gezien, wordt een nieuw verhaal. In veel van de werken ligt een referentie naar de kunstgeschiedenis, maar is uiteindelijk hedendaags geworden.

Erik de Bree
Tijdens het schilderen worden in plaats van reguliere paletten, fotoboeken gebruikt om de verf op te mengen. Op spontane wijze gaat de verf een relatie aan met de onderliggende afbeelding. Dit levert soms intrigerende beelden op die draaien om een hoge mate van toevalligheid. Dit proces, het uit zichzelf ontstaan van een nieuw beeld zonder bewuste inmenging van de schilder, is wat centraal staat in deze werken.

Miles Chapman
De sieraden van Miles zijn samengesteld uit op Londense vlooien- en antiekmarkten gekochte vintage sieraden gecombineerd met bedeltjes, oude munten of parfumflesjes. Zijn nieuwste collectie bestaat uit kettingen met letters die woorden vormen die verwijzen naar liefde, misbruik, computer- en straattaal. Madonna kocht afgelopen maand een ketting met de letters FUCK OFF.

De tentoonstelling ANDERS! is te zien tot en met 31 december 2013.
______________________________________________________________________________

Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor algemene informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met de receptie van het museum op telefoon 023 542 24 27.

Historisch Museum Haarlem
Groot Heiligland 47
2011 EP Haarlem

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 11.00 – 17.00 uur; zondag 12.00 – 17.00 uur; 24 en 31 december 12.00-15.00 uur; eerste kerstdag gesloten