Haarlem, 5 maart 2014

Modeshow: Kenaus dragen mode met lef zondag 13 april om 15:00 uur,

Historisch Museum Haarlem In aansluiting op de tentoonstelling ‘Vrouwen met lef – Kenau en andere Haarlemse heldinnen’ houdt Joke van Dijk van Couturage op zondagmiddag 13 april om 15.00 uur een lezing en modeshow over de kleding van ‘vrouwen met lef’.

Vrouwen met een voortrekkersrol hebben meer dan eens hun stempel op de mode gedrukt. De naam van Amelia Bloomers, Amerikaanse vrouwenrechtenactiviste, werd in de 19e eeuw voorgoed verbonden aan de fietsbroek die zij droeg. Of denk aan Coco Chanel die met haar korte haar, gebruinde huid, nepjuwelen en makkelijk zittende jersey kleding voor veel vrouwen een voorbeeld was. Dit en nog veel meer komt aan bod in de lezing van Joke van Dijk. Zij kleedt de vrouwen met lef uit de tentoonstelling voor één middag voor u aan. Het wordt een interactieve lezing met een modeen hoedenshow waaraan u zelf mee kunt doen.

Over Couturage
Met de aankoop van een indrukwekkende collectie historische mode en accessoires in 1999 kreeg Couturage haar huidige vorm. “In een museum verdwijnt oude couture vaak in een depot. Ik ben voorzichtig met mijn collectie, maar een kledingstuk leeft pas als iemand het draagt. Zo breng ik modegeschiedenis onder de mensen. Dit bedrijf past bij mij. Ik vind het leuk om mensen goed te kleden en ben van nature een verzamelaar. Altijd op zoek naar nieuwe juweeltjes die nog aan mijn collectie ontbreken”, aldus Joke van Dijk. www.couturage.nl

Datum : Zondag 13 april 2014,
aanvang 15:00 uur
Kosten : € 6,00 euro (inclusief koffie/thee en een glas wijn)
Duur : circa 1,5 uur
Locatie : Historisch Museum Haarlem, Groot Heiligland 47, Haarlem
Informatie : www.historischmuseumhaarlem.nl

Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor beeldmateriaal en meer informatie, zie de website http://www.historischmuseumhaarlem.nl. Voor algemene informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met de receptie van het museum op telefoon 023 542 24 27.

Historisch Museum Haarlem