Haarlem, 2 mei 2014

Historisch Museum Haarlem viert 200-jarig bestaan van koninkrijk met tentoonstelling Haarlemse Hofleveranciers

Van 10 mei t/m 3 augustus 2014

De allereerste Haarlemse Hofleverancier was haringverkoper Arnoldus van Broekhuizen. Hij leverde zijn haring aan koning Willem I én aan zijn moeder prinses Wilhelmina. Daarna volgden nog vele Haarlemse ondernemers. Met Haarlemse Hofleveranciers wil het museum inwoners en bezoekers van Haarlem kennis laten maken met deze bijzondere Haarlemse bedrijven en hun rijke historie. Voor het eerst zullen ook de schilden van Hofleverancier Oosten Interieurs in het museum te zien zijn. Deze schilden zijn prachtig gerenoveerd en aan het museum geschonken.

Van verleden naar heden
Voor deze tentoonstelling heeft het Historisch Museum Haarlem nauw samengewerkt met de Haarlemse hofleveranciers. “Om in aanmerking te komen voor het predicaat Hofleverancier moet het bedrijf minstens 100 jaar oud zijn. Deze bedrijven weten dan ook als geen ander een verband te leggen tussen het verleden en het heden. Zij lopen voorop op hun vakgebied, en dat vaak generaties lang. Het is enorm interessant om meer over deze bedrijven te weten te komen”, aldus Pina Cardia van het Historisch Museum Haarlem.

-----------------------------------------------------------

Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor beeldmateriaal en meer informatie, zie de website http://www.historischmuseumhaarlem.nl. Voor algemene informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met de receptie van het museum op telefoon 023 542 24 27.

Historisch Museum Haarlem