menu
>   Openingstijden      zo/ma 12-17u.      di/za 11-17u.
>   Prijzen      Volwassenen € 7,-      Jongeren t/m 18 jaar en      museumkaart gratis
Groot Heiligland 47 2011 EP  Haarlem 023-542 24 27

PERSBERICHT

Haarlem, 19 september 2014

Lezing Haarlem Vinyl Stad donderdag 25 september om 20:00 uur,

Historisch Museum Haarlem In aansluiting op de tentoonstelling Haarlem Vinyl Stad geven Kick Klimbie (oud directeur EMI Bovema) en dr. Harry Knipschild (Artone, Negram, Iramac, Polydor) een vijftal lezingen over de geschiedenis van de popmuziek. Vanzelfsprekend ligt het accent op Haarlem.

De twee sprekers laten videoclips (van YouTube) zien met optredens van Nederlandse en internationale popartiesten. Aan de hand van film en muziek vertellen ze over de carrières van deze artiesten, hun opkomst en soms ook het einde van het succes. Welke rol speelden de (Haarlemse) platenmaatschappijen? Wat gebeurde er op radio en televisie – en in de pers? Na de lezing is de tentoonstelling Haarlem Vinyl Stad te bezichtigen.

Aanmelden verplicht via 023 - 542 2427 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosten : € 10,50 (incl. consumpties) Voor museumkaarthouders is de prijs € 5,00
Duur : 2 uur
Locatie : Historisch Museum Haarlem, Groot Heiligland 47, Haarlem

Informatie : www.historischmuseumhaarlem.nl Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor beeldmateriaal en meer informatie, zie de website http://www.historischmuseumhaarlem.nl. Voor algemene informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met de receptie van het museum op telefoon 023 542 24 27.

Historisch Museum Haarlem
Groot Heiligland 47
2011 EP Haarlem