Haarlem, 20 november 2014

VINYL reparatie- en draaidag zondag 30 november vanaf 12:00 uur,

Historisch Museum Haarlem Op zondag 30 november is het Historisch Museum Haarlem het toneel van tientallen oude platenspelers. Het wordt een muzikaal feest voor jong en oud!

Bezoekers kunnen op deze dag hun defecte platenspeler ter reparatie aanbieden aan de leden van het Nederlands Grammofoon Genootschap. Kleine reparaties zijn kostenloos, alleen de kosten voor gebruikte onderdelen worden doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. Over benodigde grote reparaties wordt advies gegeven.

Temidden van de tentoonstelling Haarlem Vinyl Stad geeft Jelle Attema demonstraties met de voorloper van de grammofoon: de fonograaf. Hij laat onder andere zien hoe meer dan 100 jaar geleden geluidsopnames werden gemaakt en afgespeeld op tinfolie. De platenbar is de hele dag open en er wordt vinyl gedraaid op historische platenspelers.

Toegangsprijzen: Volwassenen € 7,00 - Museumkaart, Haarlem Pas, jongeren t/m 18 jaar gratis

Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor beeldmateriaal en meer informatie, zie de website http://www.historischmuseumhaarlem.nl. Voor algemene informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met de receptie van het museum op telefoon 023 542 24 27.

Historisch Museum Haarlem