Haarlem, 20 oktober 2014

Kunstlijn Haarlem 2014 31 oktober 2014 – 4 januari 2015

In het Gasthuis, de nieuwe expositieruimte in het museumcafé van het Historisch Museum Haarlem, exposeren de kunstenaars David Lindberg en Claus-Pierre Leinenbach onder de naam Escape from Sanctuary hun kunstwerken.

In het werk van de in de VS geboren en in Amsterdam woonachtige en werkzame kunstenaar David Lindberg komen transparantie en in felle kleuren gegoten verschijningen naar voren. Het zijn knooppunten van gedachten en gevoelens, maar ook van plaatsen die hij gezien heeft. De robuuste, vervreemdende sculpturen van de in Zwaanshoek woonachtige Duitse kunstenaar Claus-Pierre Leinenbach zijn creaturen die in het diepst van zijn wezen leven. Zij doen denken aan opgelapte lichaamsdelen die met een ander materiaalgebruik een tweede leven als entiteit krijgen.

De oudste en grootste atelierroute van Nederland gaat het eerste weekend van november weer van start! Ruim 300 kunstenaars in Haarlem en omliggende gemeenten stellen hun deuren open voor publiek. Musea, galeries, chambre d'amis, winkels in de Haarlemse binnenstad en locaties in de Waarderpolder doen mee.

Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor beeldmateriaal en meer informatie, zie de website http://www.historischmuseumhaarlem.nl. Voor algemene informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met de receptie van het museum op telefoon 023 542 24 27.

Historisch Museum Haarlem