menu
>   Openingstijden      zo/ma 12-17u.      di/za 11-17u.
>   Prijzen      Volwassenen € 7,-      Jongeren t/m 18 jaar en      museumkaart gratis
Groot Heiligland 47 2011 EP  Haarlem 023-542 24 27

PERSBERICHT

Haarlem, 28 januari 2015

Kunstenaarscollectief Wildebeest exposeert in Historisch Museum

Op vrijdag 6 februari opent in het Gasthuis – de nieuwe expositieruimte van het Historisch Museum Haarlem – de expositie ‘6 x 40’ van het kunstenaarscollectief Wildebeest.

6 x 40
Voor deze tentoonstelling hadden de zes kunstenaars ieder 40 kleine schilderdoekjes en de volledige creatieve vrijheid ter beschikking. Vrijheid in vorm, uitvoering en onderwerpkeuze. Het resultaat is verrassend en veelzijdig; het is een combinatie van film, fotografie, schilder- en sieraadkunst.

De expositie wordt op 6 februari ’s middags geopend door de bekende Haarlemse kunstenaar Paul van der Steen. Na de opening is de expositie gratis toegankelijk. Het museum is zeven dagen per week geopend. De kunstwerken zijn te koop, waarbij een deel van de opbrengst het museum ten goede komt. De expositie is te zien tot en met 15 februari.

Wildebeest Wildebeest bestaat uit zes beeldend kunstenaars, die allen zijn afgestudeerd aan de Kunstacademie Haarlem: Judith Albers, Angeline Donk, Saskia Sipkema, Jolanda Spanjaard, Frans Strunk en Wendy Tjalma. De naam Wildebeest symboliseert de veelzijdigheid, oorspronkelijkheid en diversiteit van de leden. Het collectief stelt zich onder meer tot doel opzienbarende kunstinitiatieven te ontplooien, zoals deze expositie in het Gasthuis.

Voor meer informatie over deze tentoonstelling kunt u contact opnemen met Frans Strunk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0629024775. Of met het museum: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor beeldmateriaal en meer informatie, zie de website http://www.historischmuseumhaarlem.nl. Voor algemene informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met de receptie van het museum op telefoon 023 542 24 27.

Historisch Museum Haarlem
Groot Heiligland 47
2011 EP Haarlem
 

Persfoto's

Klik op een afbeelding voor het grote formaat. Graag bij de afbeeldingen de naam van de kunstenaar vermelden.


Werk Frans Strunk


Halssieraad Saskia Sipkema


Foto Judith Albers


Werk Wendy Tjalma