Haarlem, 12 augustus 2014

Haarlem Vinyl Stad in Historisch Museum Haarlem

In het Historisch Museum Haarlem is van 15 augustus 2014 tot en met 1 maart 2015 de tentoonstelling Haarlem Vinyl Stad te zien. Deze tentoonstelling laat de rijke historie van Haarlem als centrum van de Nederlandse na-oorlogse platenindustrie zien.

Haarlemse muziekcultuur
Van oudsher kent Haarlem een grote muzikale cultuur. Halverwege de vorige eeuw was Haarlem het middelpunt van de Nederlandse platenindustrie en sinds jaar en dag is Haarlem een broedplaats voor bandjes en artiesten. Dit jaar staat de stad weer volop in de muzikale belangstelling. Naast de bekende festivals als Haarlem Jazz & More, en programma’s van Haarlemse muziekpodia worden in de aanloop naar 3FM Serious Request onder de noemer 'Gitaarlem' diverse muzikale activiteiten georganiseerd.

Magisch vinyl
Het Historisch Museum Haarlem sluit met Haarlem Vinyl Stad hier uitgebreid op aan. De expositie laat de belangrijke rol van Haarlem als muziekstad in het verleden en het heden zien. In de tentoonstelling zijn de verhalen van de talrijke Haarlemse platenmaatschappijen, persers, winkels en muzikanten samengebracht. Er zijn oude platenspelers, uniek vinyl en bijzondere objecten van Haarlemse artiesten te zien. Bezoekers ontdekken hoe platen worden gemaakt en kunnen plaats nemen aan de platenbar om die magie van vinyl (opnieuw) te ervaren .

Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor beeldmateriaal en meer informatie, zie de website http://www.historischmuseumhaarlem.nl. Voor algemene informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met de receptie van het museum op telefoon 023 542 24 27.

Historisch Museum Haarlem