PERSBERICHT Haarlem, mei 2015

Stadswandeling Luuk Wilmering in dialoog met Kees Verwey

Museum Haarlem en Gilde Haarlem organiseren in het kader van de vierde Verwey-tentoonstelling Fruity Marmalade een stadswandeling door de binnenstad van Haarlem. Onder leiding van een ervaren gids krijgt u een kijkje in het leven van de legendarische kunstschilder Kees Verwey en de hedendaagse Haarlemse kunstenaar Luuk Wilmering.

Deelnemers aan de wandelingen bezoeken met de gids eerst de tentoonstelling. Luuk Wilmering selecteerde hiervoor twintig stillevens van Verwey die hij letterlijk tegenover zijn eigen fotocollages van stillevens met fruit plaatst. Een ‘fruity marmalade’ waarin Wilmering een nieuw licht schijnt over de stillevens van Verwey en tegelijk de vraag opwerpt: wat is een stilleven eigenlijk? Daarna volgt de stadswandeling waarin onder meer Verwey’s voormalige atelier in de Waag wordt bezocht.

De rondleidingen vinden plaatst op 5 juni, 3 juli en 7 augustus. Aanmelden verplicht via 06 16410803 op werkdagen van 9:00 tot 10:00 uur en van 18:00 tot 19:30 uur of via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvang: 14:00 uur, Museum Haarlem, Groot Heiligland 47
Kosten: € 7,50 per persoon, incl. bezoek tentoonstelling en wandeling
Voor Museumkaarthouders € 4,00 per persoon
Duur : circa 1,5 uur