PERSBERICHT Haarlem, 30 april 2015

Boottocht naar Spaarndam

U begint bij Museum Haarlem waar u met de gids de tentoonstelling bezoekt. Daarna vaart de boot via het Spaarne, naar Spaarndam. Onderweg vertelt de gids over de rol van de rivier bij het ontstaan van de stad, als drinkwaterleverancier en als belangrijke scheepvaartroute. U hoort over het zuivere water dat onmisbaar was bij het ontstaan van de Haarlemse bier- en textielindustrie in de vijftiende eeuw. In Spaarndam bezoekt u de oudste nog werkende sluizen van Europa en het Gemeenlandshuis van Rijnmond. Na een korte wandeling door Spaarndam vertrekt u weer per boot weer naar Haarlem. De vaartocht is een samenwerking van het Gilde Haarlem, De Waterkoets, de Historisch Werkgroep Spaarndam, het Hoogheemraadschap Rijnland en Museum Haarlem.   De boot vaart op woensdag 6 mei, 3 juni, 8 juli, 5 augustus en 2 september.

Aanmelden is noodzakelijk, op werkdagen tussen 9.00 en 10.00 en tussen 18.00 en 19.30 uur op het telefoonnummer: 06-16410803. Ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de website www.gildehaarlem.nl is aanmelding mogelijk.

Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor beeldmateriaal en meer informatie, zie de website www.museumhaarlem.nl. Voor algemene informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met de receptie van het museum op telefoon 023 542 24 27.