PERSBERICHT Haarlem, 25 maart 2015

Haarlem Waterproof Duizend jaar water en de stad

De eerste tentoonstelling in het Museum Haarlem (voorheen Historisch Museum Haarlem) onderzoekt de stand van het Haarlemse water door de eeuwen heen. Haarlem Waterproof laat zien hoe de stad het water keer op keer heeft moeten overwinnen en hoe de beschikbaarheid van al dat water en schoon drinkwater een bron van welvaart is geweest. ‘

Vol, zoet en fluweelzacht’. Zo oordelen de kenners die het Haarlemse drinkwater in 2014 hebben uitgeroepen tot het lekkerste water van Nederland. Dagelijks hebben we met water te maken: we drinken het, koken erin en wassen ons ermee. We kunnen ons erover verplaatsen en mee vermaken. Maar water kent ook gevaren: overstromingen, dijkdoorbraken, epidemieën, ondergelopen kelders en straten. Dit geldt voor vroeger, maar zeker ook voor vandaag.
  De gevolgen van de klimaatverandering vormen nu de grootste dreiging. Hoe gingen de stadsbewoners voor ons hiermee om? En hoe doen wij en de overheden het tegenwoordig? Zijn wij voorbereid op de dreigingen van droogtes en stortregens, kortom: is Haarlem waterproof?

De tentoonstelling is te zien van 28 maart tot en met 27 september. Naast de tentoonstelling worden er ook rondvaarten en lezingen georganiseerd en zijn er workshops voor kinderen. Raadpleeg voor meer informatie onze website www.museumhaarlem.nl.

Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor beeldmateriaal en meer informatie, zie de website www.museumhaarlem.nl. Voor algemene informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met de receptie van het museum op telefoon 023 542 24 27.