PERSVBERICHT
Haarlem, 5 oktober 2015

Stadswandeling Kees Vewey - Onder Ons

Museum Haarlem en Gilde Haarlem organiseren op 18 oktober en 22 november speciale stadswandelingen door de binnenstad van Haarlem. Onder leiding van een ervaren gids krijgt u een kijkje in het leven van de legendarische kunstschilder Kees Verwey.

Deelnemers aan de wandelingen bezoeken met de gids eerst de tentoonstelling. Hierin zijn werken van Verwey te zien uit particulier bezit. Deze werken zijn nu voor het eerst zichtbaar voor het grote publiek. Het gaat om kunst die Kees Verwey verkocht via kunsthandel, veilingen of direct persoonlijk contact. Of werk dat hij weggaf aan familie, vrienden of bekenden. Tijdens het bezoek hoort u de verhalen achter het werk.

Daarna volgt de stadswandeling waarin onder meer Verweys voormalige atelier in de Waag wordt bezocht. De rondleidingen vinden plaats op zondag 18 oktober en 22 november. Aanvang om 13:30 uur bij Museum Haarlem, Groot Heiligland 47.

Aanmelden noodzakelijk via 06 16410803 op werkdagen van 9:00 tot 10:00 uur en van 18:00 tot 19:30 uur of via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Persfoto's

Klik op een afbeelding voor het grote formaat.

Zelfportret Kees Verwey - Houtskool en aquarel op papier, 1968 Fotograaf Paul Vreeker, United Photos

Stilleven, collectie W. Stuart