menu
>   Openingstijden      zo/ma 12-17u.      di/za 11-17u.
>   Prijzen      Volwassenen € 7,-      Jongeren t/m 18 jaar en      museumkaart gratis
Groot Heiligland 47 2011 EP  Haarlem 023-542 24 27

PERSBERICHT
Haarlem, 2 september 2015

Onder ons - Werk van Kees Verwey uit particulier bezit

Op 5 september opent de nieuwe Verwey-tentoonstelling in Museum Haarlem. Voor deze expositie is het museum op zoek gegaan naar werken die uit de openbaarheid zijn verdwenen. Kees Verwey verkocht zijn kunstwerken aan particulieren via kunsthandel, veilingen of direct persoonlijk contact. Daarnaast gaf hij talloze werken en werkjes weg aan familie, vrienden of bekenden. Meer dan dertig bezitters hebben gereageerd op een oproep in de krant. Deze schilderijen vormen, samen met de verhalen die bij het werk horen, een mozaïektentoonstelling, met als innerlijke samenhang dat zij zich afspeelt ‘Onder ons’.

De Stichting Kees Verwey beheert uit de nalatenschap van de schilder een paar duizend tekeningen, aquarellen en olieverfschilderijen. Hiermee heeft de stichting zicht op maar een deel van het totale oeuvre van Verwey. Wat museumcollecties aan werken bezitten, is ook bekend. Echter, van de kunstwerken die hij tijdens zijn leven aan particulieren verkocht of weggaf, was geen overzicht. De nieuwsgierigheid naar deze onbekende Verwey-werken en de verhalen die hierbij horen, hebben geleid tot deze nieuwe tentoonstelling. Voor het eerst zijn deze kunstwerken voor het grote publiek zichtbaar.


Persfoto's

Klik op een afbeelding voor het grote formaat.

Truus Cremer circa 1950, collectie G. Jelles

Zelfportret Kees Verwey - Houtskool en aquarel op papier, 1968
Fotograaf Paul Vreeker, United Photos

De Bloemendaalse gemeentearchitect en verzetsheld J. de Jong Czn., jaren 50. Collectie J. de Jong

Stilleven, collectie W. Stuart

 

 

Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor beeldmateriaal en meer informatie, zie de website http://www.museumhaarlem.nl. Voor algemene informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met de receptie van het museum op telefoon 023 5422427.

Museum Haarlem
Groot Heiligland 47
2011 EP Haarlem