Haarlem, 20 augustus 2015

Museum Haarlem zoekt kleding en accessoires uit de vorige eeuw

Binnenkort opent in Museum Haarlem de tentoonstelling Haarlem Gekleed, van 1900 tot nu.
In de tentoonstelling is te zien hoe Haarlemmers van het begin van de vorige eeuw tot nu gekleed gaan. Voor deze tentoonstelling is het museum op zoek naar kledingstukken en accessoires uit deze periode.

Wie heeft in zijn of haar bezit nog een trouwkostuum uit 1900, oude (punt-)bh’s, rijglaarsjes, een eerste dansjapon, een plusfour, overhemden van Kerko, kousen van Hin, een japon gemaakt van lakens of parachutestof uit de Tweede Wereldoorlog, een charlestonjurk uit ‘the roaring twenties', een flowerpower spijkerbroek, een punk T-shirt, een petticoat, soulbroeken? Misschien heeft u nog buttons, een hoelahoep of een potmutsje? Foto’s waarop de kleding goed zichtbaar is en die een tijdsbeeld duidelijk weergeven zijn ook van harte welkom.

Iedereen die nog bijzondere kleding of foto’s heeft en deze in bruikleen wil geven voor de tentoonstelling Haarlem Gekleed  kan deze aanbieden aan Pina Cardia van Museum Haarlem via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer informatie kan men contact opnemen via telefoonnummer 023 542 24 27.

Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor beeldmateriaal en meer informatie, zie de website http://www.museumhaarlem.nl. Voor algemene informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met de receptie van het museum op telefoon 023 5422427. Museum Haarlem Groot Heiligland 47 2011 EP Haarlem.