Haarlem, 5 juni 2015

LUUK WILMERING GEEFT LEZING IN MUSEUM HAARLEM

De Haarlemse kunstenaar Luuk Wilmering houdt op zondag 14 juni in Museum Haarlem een lezing over zijn werk. In deze lezing geeft hij ook een nadere toelichting op de totstandkoming van de vierde Verwey-tentoonstelling Fruity Marmalade die deze zomer in het museum te zien is.

In de tentoonstelling Fruity Marmalade, die tot en met 30 augustus in Museum Haarlem te zien is, presenteert Wilmering zijn eigen collages van beelden van Picasso met foto’s van fruit tegenover stillevens van Kees Verwey. Een ‘fruity marmalade’ waarin hij een nieuw licht schijnt over de stillevens van Verwey en tegelijk de vraag opwerpt: wat is een stilleven eigenlijk?

Luuk Wilmering onderzocht de afgelopen 15 jaar het grensgebied tussen fotografie en schilderkunst. Waar ontmoeten zij elkaar en hoe verhouden de kunst en kunstenaar zich tot de werkelijkheid? Het werk van Wilmering, dat ook buiten Nederland te zien is, kenmerkt zich door vervreemding en humor en de toepassing van verschillende media.

De lezing wordt gehouden op zondag 14 juni in Museum Haarlem aan het Groot Heiligland 47.
Aanvang: 14:00 uur. Toegang met museumkaart gratis, anders € 7.

Persfoto

Luuk Wilmering: Fruity Marmalade

Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor beeldmateriaal en meer informatie, zie de website http://www.museumhaarlem.nl. Voor algemene informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met de receptie van het museum op telefoon 023 5422427. Museum Haarlem Groot Heiligland 47 2011 EP Haarlem