menu
>   Openingstijden      zo/ma 12-17u.      di/za 11-17u.
>   Prijzen      Volwassenen € 7,-      Jongeren t/m 18 jaar en      museumkaart gratis
Groot Heiligland 47 2011 EP  Haarlem 023-542 24 27

Persbericht
Haarlem, 26 februari 2019

Nieuwe bestuursleden en voorzitter Museum Haarlem

De afgelopen maanden zijn Oscar van Lent, Remmert Sluijter en Liesbeth Berkouwer toegetreden tot het bestuur van Museum Haarlem. Hiermee is het museumbestuur weer op volle sterkte en klaar voor de vernieuwingen die dit jaar op stapel staan. In de tweede helft van dit jaar gaat de nieuwe permanente tentoonstelling Allemaal Haarlemmers open. Een tentoonstelling over de mensen die deze stad en streek maken én gemaakt hebben. Museum Haarlem verwelkomt de nieuwe bestuursleden van harte, onder dankzegging aan Bruno Giebels (oud-voorzitter) en Nancy Kolff (voormalig bestuurslid fondsenwerving) voor hun inzet en werkzaamheden voor het museum.

Oscar van Lent is de nieuwe voorzitter van Museum Haarlem en volgt Bruno Giebels op, die deze functie vijf jaar bekleedde. In deze, voormalig marineofficier, heeft het museum een waardige opvolger gevonden. Van Lent is een geboren Haarlemmer. Zijn vele reizen over de hele wereld wekten zijn interesse voor historische achtergronden, zo ook voor die van Haarlem en Zuid-Kennemerland.

Remmert Sluijter is vicevoorzitter. Hij is al meer dan 25 jaar advocaat bouwrecht en is gespecialiseerd in de samenwerking tussen opdrachtgevers en aannemers. Als lid van de Bouwcommissie van het museum verwacht hij de verbouwing tot een goed einde te brengen: op tijd, binnen budget en in een goede sfeer. Net als Oscar, is Remmert een geboren en getogen Haarlemmer.

Liesbeth Berkouwer is jurist en werkt voor verschillende advocatenkantoren in Haarlem en Amsterdam. Ook is ze docent aan de VU in Amsterdam. Zij kent alle ins en outs van het bestuursrecht en heeft goed zicht op onder meer vergunningprocedures. Als algemeen bestuurslid zal zij een vinger aan de pols houden op het juridische vlak. Liesbeth heeft een warme belangstelling voor geschiedenis en cultuur en woont op een steenworp afstand van het museum.
 


Oscar van Lent

Remmert Sluijter

Liesbeth Berkouwer


Museum Haarlem
Museum Haarlem is een levendig en inspirerend museum dat een actieve rol speelt in de stad. Een museum dat samen met de bevolking wordt gecreëerd en waar bezoekers enthousiast worden gemaakt voor de geschiedenis, het heden en de toekomst. Het is een ontmoetingsplaats en platform voor jong en oud. Dé plek waar de bezoeker op een interactieve en verrassende manier de geschiedenis kan beleven en spiegelen aan de actualiteit. Hét ideale beginpunt in Haarlem vanwaar de stad verder verkend kan worden, voor zowel Haarlemmers als toeristen.

Het museum bevindt zich in het winkelhart van historisch Haarlem, aan het Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem. Openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag en maandag 12.00-17.00 uur. Zie ook www.museumhaarlem.nl ______________________________________________________________________

NOOT VOOR REDACTIE Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor beeldmateriaal en meer informatie, zie de website http://www.museumhaarlem.nl. Voor algemene informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met de receptie van het museum op telefoon 023 5422427.