Haarlem, 29 oktober 2018

100 Jaar Stadsschouwburg in Museum Haarlem groot succes!

VERLENGD: De tentoonstelling in het Gasthuis van Museum Haarlem ter ere van het 100-jarig bestaan van de Stadsschouwburg Haarlem is verlengd tot het einde van het jaar. Vele honderden bezoekers bezochten de tentoonstelling al in de eerste weken.

De expositie geeft een prachtig beeld over de geschiedenis van de schouwburg in diverse tijdsperioden en is aangevuld met bijzondere objecten, zoals de anonieme brief van de gulle schenker en de kleding die Erik van Muiswinkel draagt in de allereerste Scrooge-productie van de Stadsschouwburg.

Ook al is de expositie 100 Jaar Stadsschouwburg Haarlem bescheiden van omvang, zij is een absolute must voor iedereen die van cultuur, theater, stadsgeschiedenis en musea houdt.

Persfoto's

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Het museum bevindt zich in het winkelhart van historisch Haarlem, aan het Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem. Openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag en maandag 12.00-17.00 uur. Zie ook www.museumhaarlem.nl

__________________________________________________________________________