Haarlem, 4 oktober 2018

Wendy Tjalma schildert kinderen in Museum Haarlem

In de herfstvakantie komt de Haarlemse beeldend kunstenaar Wendy Tjalma kinderportretten schilderen in het Gasthuis van Museum Haarlem. Op woensdag 17 en 24 oktober en 7 november worden de kinderen met acryl vereeuwigd op papier. Na afloop kunnen zij hun acrylportret mee naar huis nemen en inlijsten.

Wendy Tjalma heeft veel ervaring met het schilderen van kinderen. Daarom doet ze ongeveer een half uur over een portret. Geen uitgewerkt detailschilderij, maar wel een spontane schilderschets waarin de eigenheid van het kind gevangen wordt. Het enige wat het hoeft te doen is een half uurtje min of meer stilzitten. Het maken van een originele acrylschets kost 55 euro. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wendy Tjalma
Wendy Tjalma kiest in haar figuratieve werk meestal voor opmerkelijk eenvoudige onderwerpen, herkenbaar voor bijna iedereen. Met veel kleur en een losse toets beeldt zij haar onderwerpen met een frisse twist af in een onverwachte setting. Humor speelt een belangrijke rol in haar werk. Vooral kinderen, zowel die van haar zelf als uit haar omgeving inspireren haar. Wendy studeerde in 2013 als beeldend kunstenaar af aan de Kunstacademie Haarlem.

Geïnspireerd door Simon de Heer
Museum Haarlem organiseert deze kinderactiviteiten naast de op dit moment lopende schilderijententoonstelling van Simon de Heer. Behalve landschappen in de omgeving legde deze Bloemendaalse kunstschilder zich ook toe op het schilderen van kinderen. Een aantal daarvan zijn nog tot 7 januari 2019 in het museum te bewonderen.

Persfoto's

Klik op een afbeelding voor een grotere weergave

Museum Haarlem Het museum bevindt zich in het winkelhart van historisch Haarlem, aan het Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem. Openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag en maandag 12.00-17.00 uur. Zie ook www.museumhaarlem.nl. __________________________________________________________________________