Haarlem, 28 augustus 2018

Gamen en 3D animation art bekijken

Museum Haarlem is open tijdens Cultuurnacht

In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 september is Museum Haarlem van 20.00 uur tot middernacht geopend. Tijdens deze eerste editie van de Haarlemse Cultuurnacht kunnen bezoekers in het pand aan het Groot Heiligland games spelen en een speciale film bekijken over 3D-animaties. Een must voor liefhebbers van games met veel gameplay!

Hyperrealistische 3D characters
Op de eerste verdieping toont character artist en 3D kunstenaar Mao Lin zijn expositie ‘Unisex’. In een speciale film ontdekken bezoekers hoe hij 3D-animatie characters bewerkt tot hyperrealistische menselijke portretten. Mao Lin houdt zich sinds 2001 professioneel bezig met visuele effecten en games. Hij werkte onder meer mee aan de Sweetie-campagne van Terre des Hommes. Deze internationale campagne tegen webcam-kindermisbruik werd in 2014 met twaalf Gouden Leeuwen bekroond op het Cannes Lions International Festival for Creativity. Vooral de geloofwaardigheid van het virtuele lokmeisje Sweetie werd geprezen.

Gamious game
Het Haarlemse bedrijf Gamious toont in de filmzaal het programma Lines. Lines is een abstracte 'zen'-puzzelervaring waarbij vorm net zo belangrijk is als functie. Plaats of verwijder stippen om een kleurrijke race te beginnen die een tekening vult. De kleur die de race domineert wint. Voor de pc-editie is de moeilijkheidsgraad verhoogd. Beïnvloeders op Twitch kunnen het spel samen met hun kijkers spelen, vanwege de volledige Twitch-integratie. Spannend!