Haarlem, 27 oktober 2017

Ron Cornet tijdens de Kunstlijn in het Gasthuis van Museum Haarlem

Vanaf 4 november 2017 is het werk van Ron Cornet (1955) in het museum te zien. Ron Cornet is een Self Taught kunstenaar uit Haarlem en wordt binnen de kunstwereld gerekend tot de zogenaamde Outsider Artists. Outsider Art is kunst dat buiten het reguliere kunstcircuit wordt gemaakt. Vaak starten deze kunstenaars pas op latere leeftijd en zonder enige vorm van kunsteducatie. Zo begon Cornet pas op 41-jarige leeftijd met tekenen. Hij haalt zijn inspiratie uit het dagelijks leven en ontleent zijn kleuren uit de natuur, schreeuwerige reclameborden, auto’s, kleding en beelden op de televisie. Kleuren bepalen bij Cornet de compositie van zijn werk. Alle indrukken van de dag worden op deze manier verwerkt. Wekelijks bezoekt Cornet in Haarlem een creatief atelier voor mensen met een ggz-achtergrond om zijn werk te maken.

De tentoonstelling Nieuwe Meesters is gemaakt in samenwerking met DOLHUYS – Museum van de Geest en is te zien tot en met 7 januari 2018.

Zie de website www.kunstlijnhaarlem.nl voor meer informatie over de Kunstlijn 2017. Informatie over Ron Cornet is te vinden op Facebook: @RonCornetOutsiderArtist

Persfoto

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Groot Heiligland 47             Openingstijden:
2011 EP Haarlem                   zo/ma 12-17u.
Tel: 023 5422427                   di/za 11-17u.