Haarlem, 13 september 2017

Lunchconcert Andriessen en De Klerk in Museum Haarlem

In september organiseert De Andriessen/De Klerkstichting samen met Museum Haarlem lunchconcerten bij de Gasthuisexpositie Toondichters uit Haarlem. De programmering is spannend, want er worden werken gespeeld die niet regelmatig op de concertpodia te horen zijn, waaronder gelegenheidswerken en werken voor zeldzame bezettingen.

Programma
Zo zal op 16 september het Divertimento à Cinque voor fluit, hobo, viool, altviool en cello van Hendrik Andriessen ten gehore gebracht worden door Ensemble Divertente. Hieraan voorafgaand spelen zij enkele delen uit het Concert Spirituel. Dit concert wordt ingeleid door Eugenie van der Grinten.
Op 23 september speelt het Bamboefluit-Ensemble EGT het Divertimento van Albert de Klerk en Due Canzoni voor bamboefluiten en gitaar van Jurriaan Andriessen.
Op 30 september treedt het Ensemble Landru op in de bezetting hobo, blokfluit, fagot en contrabas. Zij zullen o.a. Interludium en Variaties over Noël “Joseph est bien marié” van Albert de Klerk spelen; gelegenheidswerken voor de familie, alsook een arrangement van Intemezzo XVIII van Hendrik Andriessen.

Datum: 16, 23 en 30 september Tijd: 12:30 – 13:00 uur.
Het bijwonen van de lunchconcerten is gratis, maar voor het museumbezoek geldt de normale toegangsprijs.

Persfoto

1942 - Cilia, Hendrik en Jur door Nico Jesse

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Groot Heiligland 47             Openingstijden:
2011 EP Haarlem                   zo/ma 12-17u.
Tel: 023 5422427                   di/za 11-17u.