Haarlem, 26 oktober 2016

Kunstlijn exposities in het Gasthuis van Museum Haarlem

Vanaf 5 november 2016 zijn er in het kader van de Kunstlijn 2016 twee exposities te zien in het Gasthuis van Museum Haarlem. De eerste is de ‘De imaginaire zwevende stad’ van Dik Box. Het is een ruimtevullend installatief werk waarvan de titel voor zich spreekt. De toeschouwer wordt uitgenodigd om een reis te maken door de chaotische structuur van een door Box bedacht (stads)landschap waar doorheen gewandeld kan worden. De zwevende stad wordt in situ opgebouwd in de week voorafgaand aan de opening en bezoekers zijn hierbij van harte welkom.

Daarnaast zijn de vijf finalisten van de eerste Kunstlijn fotoverkiezing te zien. Opvallend aan de foto’s is het sterke beeld van de stad Haarlem en hoe dubbel het beeld over onze toekomst is: een collage van zware luchten boven de Koepel, reflectie in een voorbij razende trein en een gelaagdheid van beelden. De Koepel van Kees Sikkes is de grote winnaar. De tweede plaats is voor Bogdan Andrei Bordeianu, de derde voor Fook Hali, en nummer vier en vijf zijn de foto’s van Nico Stammis en Dreas Evers. De jury beoordeelde de foto’s op uitstraling, fotografie en kunstzinnige kwaliteiten.

Het thema voor Kunstlijn 2016 is ‘Over Morgen’. Een thema over toekomst, innovatie, de blik vooruit, maar ook over de dag na morgen. Het gaat over meer, het thema vertelt over een nieuwe dag, in een ander licht, fris, hoopvol, uitdagend.

De exposities zijn te zien tot 8 januari 2017 van zondag - maandag 12.00-17.00 uur en dinsdag - zaterdag 11.00-17.00 uur

Zie de website www.kunstlijnhaarlem.nl voor meer informatie over de Kunstlijn 2016. Informatie over Dik Box is te vinden op www.dikbox.nl en/of www.facebook.com/dikjbox

Groot Heiligland 47                 Openingstijden:
2011 EP Haarlem                       zo/ma 12-17u.
Tel: 023 5422427                       di/za 11-17u.