Haarlem, 30 augustus 2016

Expositie en lezing Lang leve de Tuin van Haarlem

Stichting Westelijk Tuinbouwgebied Haarlem (SWTH) viert haar twintigjarig bestaan met de reizende expositie ‘Lang leve de Tuin van Haarlem’. Deze is van 3 september tot en met 30 oktober 2016 te zien in Museum Haarlem.

Met de Tuin van Haarlem wordt het Westelijk Tuinbouwgebied bedoeld, waar op zo’n 90 hectare grond al meer dan vierhonderd jaar bollen, bloemen of groenten worden gekweekt. Het is de laatst overgebleven - grotendeels open - ruimte tussen de stad en de landgoederen aan de binnenduinrand. SWTH is twintig jaar geleden opgericht met als doel het behoud van het oorspronkelijke open en groene karakter van de Tuin.

Expositie
De expositie laat zien hoe belangrijk het gebied voor Haarlemmers was en nog steeds is. Omwonenden, bewoners en ondernemers in het gebied en andere belanghebbenden, zoals bijvoorbeeld boswachter Marieke Schatteleijn (bekend van het televisieprogramma Binnenste Buiten) en Erik Keulenaar van stadstuinderij de Nieuw Akker vertellen welke band zij met het gebied hebben en hoe zij de toekomst zien. De expositie reist daarna door naar zorgcentrum De Blinkert.

Lezing
Op 18 september om 14.30 uur geeft George Berenschot, één van de gidsen van de stichting, een lezing over de rijke historie van het gebied, de vroegere bewoners van de buitenplaatsen, hun invloed op het gebied en over de bijzondere flora en fauna. Deelname aan de lezing is kosteloos (op de reguliere museumentree na) en aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is gewenst omdat het aantal plaatsen beperkt is. De bevestiging is tevens uw entreebewijs.

Zie de website www.swth.nl voor meer informatie over de Stichting Westelijk Tuinbouwgebied Haarlem.

Persfoto's

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Groot Heiligland 47             Openingstijden:
2011 EP Haarlem                   zo/ma 12-17u.
Tel: 023 5422427                   di/za 11-17u.