Haarlem, 3 augustus 2016

Nieuw leven in het museum voor omgewaaide boom

Dinsdagmiddag 2 augustus is door wethouder Cora-Yfke Sikkema een bijzonder object overgedragen aan Museum Haarlem; het gaat om een tafel die gemaakt is in de werkplaats van Nederlands Hout, gevestigd in de Haarlemmer Kweektuin.

Initiatiefnemers Isabelle Wisse en Bart Hogers werken sinds 2015 samen met gemeente Haarlem. Van de gemeente ontvingen zij een beuk uit de Haarlemmerhout, die tijdens een storm in 2013 is omgewaaid. Na een droogperiode van 2 jaar is de boom verzaagd. Meubelmakers Bart, Jos en Mike gaven de beuk een nieuw leven in de vorm van een prachtige tafel.

De tafel is in de museumwinkel te bewonderen, samen met andere producten als snijplanken, sleutelhangers en onderzetters, die uit het hout van de beuk zijn vervaardigd.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Groot Heiligland 47             Openingstijden:
2011 EP Haarlem                   zo/ma 12-17u.
Tel: 023 5422427                   di/za 11-17u.