Haarlem, 25 april 2016

Wim Vogel geeft mini-literatuurcursus met wandelingen door de stad

Op verzoek van Museum Haarlem geeft Wim Vogel (auteur van o.a. De literaire wandelgids van Haarlem) drie literatuurwandelingen door Haarlem over Haarlemse literatuur van de 17e tot en met de 21ste eeuw. Telkens komt één periode uitgebreid aan bod. Op zondag 8 mei, 19 juni en 17 juli begint zijn college om 14:00 uur in Museum Haarlem, waar hij een korte inleiding geeft op de betreffende periode. Daarna neemt Vogel zijn cursisten mee voor een literaire wandeling door de stad. Bij terugkeer in het museum wordt er nagepraat en een glas geschonken.

Haarlem heeft iets met literatuur en boeken. Niet alleen claimt zij dat de boekdrukkunst er is uitgevonden, maar de stad bracht ook grote schrijvers voort. Mulisch, Bomans en Beets staan velen nog wel in herinnering, maar kent u ook schrijvers die al in de 16e eeuw in Haarlem woonden en over de stad schreven? Na de mini-literatuurcursus van Wim Vogel bent u weer helemaal bij.

Data:
8 mei - periode 17e en 18e eeuw (over o.a. Coornhert en Pieter Langendijk);
19 juni - periode 19e eeuw (over o.a. Nicolaas Beets en Frederik van Eeden);
17 juli - periode 20e en 21e eeuw (over o.a. Mulisch, Thomesé en Zwagerman).

Inschrijven zeer gewenst.

Bezitters van een museumkaart betalen € 25,00 voor de hele reeks en € 10,00 voor een enkele middag.
Zonder museumkaart is de prijs € 32,50 voor de hele reeks en € 12,50 voor een enkele middag.
Voor meer informatie zie: www.museumhaarlem.nl

_______________________________________________________________________

Groot Heiligland 47                      Openingstijden:
2011 EP Haarlem                            zo/ma 12-17u.
Tel: 023 5422427                            di/za 11-17u.